Συχνά δημοσιοποιούνται εκκλήσεις κι ανακοινώσεις για την προσφορά αίματος προκειμένου να καλυφθούν οι επείγουσες κι αυξανόμενες ανάγκες μεταγγίσεων για τις ιατρικές επεμβάσεις στα νοσοκομεία μας.

Το αίμα, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι αναντικατάστατο, απαραίτητο για την υγεία και τη  σωτηρία των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη, και στην ανάγκη αυτή μπορεί να βρεθεί ο καθένας μας. Γι΄αυτό είναι καθοριστική η αιμοδοσία και μάλιστα ο ρόλος των εθελοντών αιμοδοτών.

Έτσι ο Δήμος Σκύδρας προκειμένου να συμβάλει στην ενίσχυση των αποθεμάτων αίματος διοργανώνει την 6η Εθελοντική Αιμοδοσία κι απευθύνεται σε κάθε συμπολίτη που είναι υγιής και ηλικίας 18 έως 65 ετών, ώστε να συμμετάσχει σ΄αυτήν τη μεγάλη πράξη αλληλεγγύης.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Σκύδρας, την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024, από τις 09:00’ έως τις 13:00’, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας και το Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α.  Ν.Πέλλας (Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α.) που ευχαριστούμε προκαταβολικά.

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους ενημέρωση και λήψη Δειγμάτων Μυελού των Οστών από το Σύλλογο Αλμωπίας «Προσφορά Ζωής» τον οποίο επίσης ευχαριστούμε.

Αρμόδια για το συντονισμό της δράσης είναι η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Βέργου, τηλ.: 2381351804 και 6980414242.

Η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι μια κορυφαία πράξη που χαρακτηρίζει μια κοινωνία συνοχής κι αλληλεγγύης για την οποία όλοι αγωνιζόμαστε.