Στις εκδηλώσεις μνήμης της επετείου του προδοτικού πραξικοπήματος και της Τούρκικης εισβολής στην Κύπρο, που διοργάνωσαν και φέτος ο Δήμος Πέλλας, ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Πέλλας και η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, παρέστη σήμερα, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Πέλλας, Διονύσης Σταμενίτης.

Ο Υφυπουργός παρέστη στην τέλεση μνημόσυνου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννiτσών και στην επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του ήρωα Γεώργιου Ρούση.


Ο Υφυπουργός, κ. Σταμενίτης δήλωσε: «50 χρόνια μετά η πληγή παραμένει ανοιχτή και η μνήμη ανεξίτηλη. Η Ελλάδα δεν ξεχνά, τιμά τους υπερασπιστές της. Με σεβασμό και συγκίνηση αποτίουμε φόρο τιμής στους Ήρωες, οι οποίοι υπερασπίστηκαν την Κύπρο δίνοντας τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή του 1974 αλλά και τους έως σήμερα αγνοουμένους, ελπίζοντας για διακρίβωση της τύχης τους.


Η χώρα μας διαχρονικά στέκεται στο πλευρό της Κύπρου στον δίκαιο αγώνα για τον τερματισμό της παράνομης τουρκικής κατοχής και την εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης».