Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Δάνη Τζαμτζή στο 8ο Συνέδριο Υπευθύνων Ιερέων Νεότητας και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδας

Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Σημαντική η συμβολή της Εκκλησίας στη διάπλαση χαρακτήρων με ελληνο-χριστιανικό πνεύμα»

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής συμμετείχε και χαιρέτησε στο «8ο Συνέδριο Υπευθύνων Ιερέων Νεότητας και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης καλωσόρισε τους συνέδρους από όλη την Ελλάδα και συνεχάρη τον Μητροπολίτη Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ και τους συνεργάτες του για την άψογη οργάνωση και υλοποίηση του συνεδρίου στην Πέλλα.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες που ήταν από όλη την Ελλάδα, στην Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αλλά και περιοχή πολλών μαρτύρων και Αγίων. Όπως τόνισε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, η Πέλλα και, ειδικότερα, η Λίμνη των Γιαννιτσών ήταν το ορμητήριο πολλών σημαντικών μαχών του Μακεδονικού Αγώνα. Επίσης, στην Πέλλα μεγαλούργησαν και διέπρεψαν με τον ενάρετο βίο τους, πολλοί σημαντικοί Άγιοι, μεταξύ των οποίων η Αγία Χρυσή, ο Άγιος Ιλαρίων, η Αγία Βάσσα η Εδεσσαία με τα τέκνα της (Αγάπιος, Θεόγνιος και Πιστός), η Αγία Παρθένα η Εδεσσαία και ο σχετικά πρόσφατα αναγνωρισμένος Άγιος Καλλίνικος Μητροπολίτης Εδεσσης Πελλης και Αλμωπίας.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε, επίσης, στην αξία της κατάλληλης διαπαιδαγώγησης των παιδιών και, κυρίως, στη διαμόρφωση ενός χαρακτήρα με επίκεντρο τον Άνθρωπο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η μέριμνα των γονέων των προηγούμενων γενεών, η πλειονότητα των οποίων δεν είχε μάλιστα και υψηλή μόρφωση, ήταν «τα παιδιά τους να γίνουν άνθρωποι». Και, όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η συμβολή της Εκκλησίας και ειδικότερα των δράσεων κατήχησης είναι κορυφαία για τη διαμόρφωση ενός ελληνο-χριστιανικού χαρακτήρα που μπορεί να είναι ωφέλιμος και χρήσιμος για την κοινωνία και τους συνανθρώπους μας.

 

 

 

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ήταν ένας από τους χορηγούς του Συνεδρίου το οποίο αποτελεί έναν ετήσιο θεσμό, με μεγάλο κύρος και χρησιμότητα για την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα.

Επικεφαλής του Συνεδρίου ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Ιωήλ, ενώ στις εργασίες του συνεδρίου παραβρέθηκε, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κκ. Παύλος.