Με μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή των πολιτών πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Πέλλας – Αντιδημαρχία Πολιτισμού, την Τετάρτη 21 Αυγούστου, στις 9.00 το βράδυ στην Πέλλα, η μουσική εκδήλωση για το Αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Όσοι παραβρέθηκαν απόλαυσαν το πιο όμορφο φεγγάρι του χρόνου, ενώ παράλληλα η ρετρό μπάντα Grammofono και σε solo ακκορντεόν ο Χρήστος Μυλωνόπουλος με μελωδίες εμπνευσμένες από  το φεγγάρι, “ταξίδεψαν” το κοινό σε ξεχωριστά μουσικά μονοπάτια.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Στάθης Φουντουκίδης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση στην Αρχαία Κρήνη ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή πραγματοποίησή της. Παράλληλα, έκανε ξεχωριστή αναφορά στην ίδρυση και λειτουργία του -μοναδικού σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία- Κέντρου Καινοτομίας της Εκπαίδευσης στην Πέλλα. Καθημερινά μαθητές, εκπαιδευτικοί από όλα τα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας θα έρχονται στην Πέλλα για καινοτόμες δράσεις με ότι θετικό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία της ιστορικής γενέτειρας του Μ. Αλεξάνδρου και την ευρύτερη περιοχή, τόνισε.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πέλλας Ευφροσύνη Μερεμητσάκη, η οποία ήταν και η «ψυχή» της διοργάνωσης, σημείωσε μεταξύ άλλων, ότι «καθώς φτάνουμε στο τέλος του καλοκαιριού υπό το φως του Αυγουστιάτικου φεγγαριού, ο Δήμος Πέλλας πήρε την πρωτοβουλία για την όμορφη εκδήλωση που μας δίνει απόψε την ευκαιρία να απολαύσουμε εξαίρετες μελωδίες και μοναδικά μουσικά ταξίδια».

Ακόμη, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Βουλευτής Γιώργος Καρασμάνης, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών Τζένη Δεντσίδου, Γιαννιτσών Εύη Θεοδωρίδου, Παιδείας & Κοινωνικής Πολιτικής Θέμης Μάγγος, Πρασίνου- Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Δημήτρης Δαμασκούδης, Τεχνικής Υπηρεσίας & Πολεοδομίας Κώστας Δεληγιαννίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Φίλιππος Μηλώσης, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών Λάζαρος Κωνσταντίνου και πλήθος κόσμου που παρακολούθησαν την όμορφη εκδήλωση για το φεγγάρι που, για πρώτη φορά, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Αρχαίας Κρήνης, στην Πέλλα.