Καλούνται τα μέλη του Επιμελητηρίου Πέλλας (φυσικά και νομικά πρόσωπα) να ενεργήσουν ώστε να καταστούν ταμειακώς ενήμερα για να έχουν δικαίωμα ψήφου στις επικείμενες εκλογές.

 

Σύμφωνα με το Νόμο 4497/2017, άρθρο 72 παράγραφος 2 :

«2. Νομικά πρόσωπα, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας στο Γ.Ε.ΜΗ. μέχρι και το προηγούμενο των εκλογών έτος, θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα. Φυσικά πρόσωπα ή υποκαταστήματα ημεδαπών επιχειρήσεων, μέλη του Επιμελητηρίου, που έχουν καταβάλει τα τέλη τήρησης μερίδας Γ.Ε.ΜΗ. ή την ετήσια συνδρομή στο οικείο Επιμελητήριο μέχρι και το προηγούμενο των

εκλογών έτος, θεωρούνται ταμειακώς ενήμερα.»

 

Επιμελητηριακή Κίνηση «Πέλλα Συν-Επιχειρείν»

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

 

Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την επιχειρηματικότητα και είναι ανάγκη να ενώσουμε δυνάμεις και να βγούμε από τα βαλτόνερα του χθες. Ο Νομός Πέλλας από παραγωγική οντότητα κινδυνεύει από κύκλους αλλεπάλληλης ύφεσης. Οι προκλήσεις είναι συνεχείς και δεν αντιμετωπίζονται με αδράνεια και απάθεια.

Η νέα επιμελητηριακή κίνηση Πέλλας «ΠΕΛΛΑ ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» θέλει να βάλει ψηλά την ατζέντα της βιώσιμης επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης των εμποροβιομηχανικών και των επαγγελματοβιοτεχνικών επιχειρήσεων με έμφαση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν και την ραχοκοκκαλιά της τοπικής οικονομίας. Στόχος είναι να δούμε την επόμενη μέρα αξιοποιώντας τα εργαλεία δικτύωσης και της ανάδειξης των βέλτιστων πρακτικών κυρίως μέσα από την υποστήριξη της σύνδεσης αγροτικού τομέα, μεταποίησης, εμπορίου, υπηρεσιών και τουρισμού.

 

ΠΕΛΛΑ-ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ γιατί, το επιμελητήριο πρέπει να σταματήσει να είναι γραφείο εξυπηρέτησης ολίγων και να γίνει στυλοβάτης, σύμμαχος και συμπαραστάτης κάθε επιχειρηματία της Πέλλας.

 

ΠΕΛΛΑ-ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ γιατί, το επιμελητήριο πρέπει να ενισχύσει με μόνιμες δράσεις τόσο τις νεοφυείς επιχειρήσεις (startup) όσο και την επιχειρηματική παράδοση (spin-off)

 

ΠΕΛΛΑ-ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ γιατί, το επιμελητήριο πρέπει να λειτουργήσει σε όλους τους Δήμους του Νομού,  με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των μελών του  και την καθημερινή συμβουλευτική υποστήριξή αλλά και βιώσιμες αναπτυξιακές συμπράξεις με φορείς και πολίτες της Πέλλας

 

Μας ενώνουν τα προβλήματα εστιάζουμε στις λύσεις και είμαστε έτοιμοι να έρθουμε σε ρήξη με τον συντηρητισμό τις παλαιάς κοπής προσεγγίσεις και πολιτικές στασιμότητας που κάποιοι θέλουν να συνεχίσουν.

 

Ο συνδυασμός ΠΕΛΛΑ-ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα συμμετέχει στις εκλογές ανάδειξης νέου διοικητικού συμβουλίου στο επιμελητήριο Πέλλας διεκδικώντας την ανατροπή της στασιμότητας και την απαρχή της εξωστρέφειας και της υγιούς επιχειρηματικότητας.

 

Ανοιχτή Επιστολή του Συνδυασμού «Πέλλα Συν-Επιχειρείν»

Συμπολίτες και συμπολίτισσες,

 

Η νέα επιμελητηριακή κίνηση «Πέλλα Συν-Επιχειρείν», δημιουργήθηκε με στόχο να δώσει νέα πνοή στο επιχειρηματικό τοπίο του νομού μας. Σε μια περίοδο όπου η τοπική οικονομία μας πλήττεται από τις συνέπειες μιας παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, οι ανάγκες των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών του τόπου μας είναι πιο επιτακτικές από ποτέ.

 

Στην κίνηση μας πιστεύουμε ακράδαντα ότι η βιώσιμη επιχειρηματικότητα αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη και την ευημερία. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της τοπικής μας οικονομίας, χρειάζονται στήριξη, καθοδήγηση και εργαλεία για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις και να αναπτυχθούν. Η «Πέλλα-Συν-Επιχειρείν» δεσμεύεται να σταθεί δίπλα τους, παρέχοντας τις απαραίτητες δομές και υποδομές για την ανάπτυξή τους.

 

Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε το επιμελητήριο Πέλλας, ώστε να γίνει ένας σύγχρονος και δυναμικός φορέας που θα υποστηρίζει το επιχειρηματικό οικοσύστημα με καινοτόμες δράσεις και πρωτοβουλίες. Η δικτύωση και η ανάδειξη των καλών πρακτικών θα είναι στον πυρήνα των προσπαθειών μας, με έμφαση στη σύνδεση του αγροτικού τομέα, της μεταποίησης, των υπηρεσιών και του τουρισμού.

 

Η Πέλλα, με τις περιοχές της Αριδαία, Γιαννιτσά, Έδεσσα και Σκύδρα, χρειάζεται μια ώθηση προς τα εμπρός. Μέσα από τη χρήση σύγχρονων εργαλείων και μεθόδων, θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Ο συνδυασμός μας έρχεται να φέρει εξωστρέφεια, δικτύωση και πολλαπλασιαστική ωφέλεια, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον.

 

Ελάτε μαζί μας να δώσουμε ώθηση στην τοπική μας οικονομία. Ας συν-επιχειρήσουμε για μια καλύτερη και πιο βιώσιμη Πέλλα. Με τη δική σας στήριξη, μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

 

Επιμελητηριακή Κίνηση «Πέλλα Συν-Επιχειρείν»