H εμποροπανήγυρη των Γιαννιτσών είναι ένας αυθεντικός λαϊκός θεσμός, βαθιά ριζωμένος στο χρόνο και στις καρδιές των Γιαννιτσωτών, των κατοίκων της Πέλλας και της Μακεδονίας. Έρχεται από πολύ μακριά και θα πάει πολύ μακριά, καθώς έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Αυτό υπογράμμισε ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης στο χαιρετισμό που απηύθυνε στα χθεσινά εγκαίνια της εμποροπανήγυρης των Γιαννιτσών.

Αξίωμα του χρόνου, πρόσθεσε ο κ. Καρασμάνης, είναι οι θεσμοί να εκσυγχρονίζονται, να αναβαθμίζονται και να εμπλουτίζονται με νέες δραστηριότητες, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής. Γιατί, ότι δεν ανανεώνεται και παραμένει στάσιμο, ξεθωριάζει στο πέρασμα του χρόνου.

Οι φετινές καινοτομίες που υιοθετήθηκαν, με τις καινούργιες και σύγχρονες κατασκευές στα περίπτερα της εμποροπανήγυρης, τη νέα διάταξη των χώρων, με περισσότερη καλαισθησία και τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, αλλά και ο «αέρας ανανέωσης» με νέες δραστηριότητες και πολιτιστικά δρώμενα, παρέχουν τα εχέγγυα αναβάθμισης της εμποροπανήγυρης Γιαννιτσών, τόνισε ο κ. Καρασμάνης, συγχαίροντας παράλληλα τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τους εργαζόμενους του Δήμου για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επιτυχή διοργάνωση της φετινής εμποροπανήγυρης.

Από την πρώτη στιγμή που εξελέγη η νέα Δημοτική Αρχή, επισήμανε ο βουλευτής Πέλλας και πρώην Υπουργός, έθεσα τον εαυτό μου στη διάθεση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε όλοι μαζί να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο Δήμος Δήμος Πέλλας. Αλλά κυρίως να διεκδικήσουμε δυναμικά ότι αξίζει ο τόπος και οι πολίτες της Πέλλας.

Καρπός αυτή της συνεργασίας είναι η παραμονή του Πρωτοδικείου, επειδή ο Νομός μας είχε χαρακτηριστεί από το 2007, (επί προεδρίας μου στην επιτροπή των Περιφερειών της Βουλής, ως παραμεθόριος Νομός). Το ίδιο συνέβη και με τα νοσοκομεία του Νομού, που κατατάχθηκαν στις λεγόμενες άγονες περιοχές Α’, με τα υψηλότερα επιδόματα για την προσέλκυση και παραμονή νέων γιατρών και ιατρικού προσωπικού.

Το ίδιο θα συμβεί και με το Φράγμα του ποταμού Αλμωπαίου, ένα έργο τεράστιας αναπτυξιακής, οικονομικής και περιβαλλοντικής σημασίας, (με το οποίο έχω ταυτιστεί προσωπικά), είπε ο κ. Καρασμάνης. Ένα έργο που θα αρδεύσει δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, θα ωφελήσει 25 χιλιάδες αγρότες του Νομού, θα αντιμετωπίσει προβλήματα λειψυδρίας και επάρκειας νερού και είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Είμαι αισιόδοξος, κατέληξε στον χαιρετισμό του ο κ. Καρασμάνης, ότι  η φετινή εμποροπανήγυρη των Γιαννιτσών θα σημειώσει επιτυχία και θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα για τους εκθέτες και τους επισκέπτες της.