Η εταιρεία ξεκίνησε έχοντας έδρα το Ριζάρι Έδεσσας ως κονσερβοποιείο, με έτος ίδρυσης το 1969 και ιδρυτή τον πατέρα του Βασιλείου Τριανταφυλλίδη, Ανέστη. 

Η επιχείρηση είχε αντικείμενο τη δημιουργία κονσέρβας (κομπόστας), την πεστίλη (ή πέτσα ή γλώσσα) φρούτων καθώς επίσης και μερικά αποξηραμένα φρούτα, όπως τα δαμάσκηνα και τα νεκταρίνια. Η βιοτεχνία αυτή περνώντας στον Βασίλη και με πολύτιμη βοηθό τη γυναίκα του Κατερίνα, κέρδισε όλα τα στοιχήματα, εξελίχθηκε με την πάροδο των χρόνων και μεγάλωσε!

 

Μεγάλωσε τόσο ώστε να πρέπει να μεταφερθεί σε νέες εγκαταστάσεις, με νέο σύγχρονο εξοπλισμό και νέες τεχνολογίες. Το 2010 λοιπόν, και έχοντας πια νέο όνομα            ( FruiTRADE ), ξεκίνησε η παραγωγή στο νέο χώρο της επιχείρησης στη Βιοτεχνική μονάδα του Ριζαρίου.

Τα νέα μηχανήματα, οι νέες τεχνολογίες καθώς επίσης και η ποικιλία των προϊόντων αυξήθηκαν. Στο σημείο αυτό δημιουργείται και το eshop με όνομα Healthy Fruits, με αποτέλεσμα το πελατολόγιο να αυξάνεται ακόμα περισσότερο! Ο Βασίλης πάντα με τη γυναίκα του Κατερίνα, που ήταν η δεύτερη γενιά, πέτυχαν ξεκάθαρα μια αυξημένη πορεία της επιχείρησης με ένα και μόνο στόχο… Όλα τα προϊόντα που παράγονται να είναι τα πιο νόστιμα και τα πιο ποιοτικά προϊόντα που μπορεί κανείς να βρει !! Άριστες πρώτες ύλες και μηδέν γλυκαντικές ουσίες !!

Ο στόχος επετεύχθη στο έπακρο ! Και σίγουρα νέοι στόχοι τέθηκαν για να τους επιτύχουν.. Για να δούμε και στο μέλλον τι μας επιφυλάσσουν οι άνθρωποι της FruiTRADE/ Healthy Fruits !

 

Η εκπρόσωπος της εταιρείας FruiTRADE/ Ηelthy Fruits Ελένη Τριανταφυλλίδου είναι μια από τις βασικές χορηγούς του Αερωπού Έδεσσας η οποία μας δήλωσε στα γραφεία της ομάδας :

«Αγαπάω το χάντμπολ διότι και εγώ άρχισα από τα τμήματα υποδομής του γυναικείου τμήματος του Αερωπού Έδεσσας. Αγαπάω την ομάδα, γνωρίζω άριστα τους ανθρώπους του Δ.Σ. οι οποίοι καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να βρίσκεται η ομάδα σε καλή κατάσταση. Ο Αερωπός Έδεσσας είναι μια ιστορική ομάδα που εκπροσωπεί πανάξια την πόλη της Έδεσσας και όλου του Νομού. Έχει σημαντικές επιτυχίες τόσο στον Ελλαδικό χώρο όσο και στην Ευρώπη.

Από την πλευρά μας σαν επιχείρηση βρισκόμαστε δίπλα στην ομάδα ηθικά και οικονομικά ευελπιστώντας η ομάδα να εκπληρώσει τους στόχους της.».