Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επισκέφτηκε σήμερα τις Διευθύνσεις της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, όπου συναντήθηκε με τους διευθυντές της Α’βάθμιας κ. Ταιλαχίδη και της Β’βάθμιας κ. Μπαχαράκη, καθώς και το προσωπικό.


Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, συζητήσανε για τις ανάγκες και τις προκλήσεις για τις οποίες έχουν ετοιμαστεί οι διευθύνσεις αλλά και για τις αλλαγές που θα επιφέρουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και πώς θα μπορέσουν να εφαρμοστούν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο. Επιπλέον, κατά τη συνάντηση ο Βουλευτής και οι Διευθυντές αναφερθήκαν στα πιθανά προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης ώστε να λειτουργήσουν εύρυθμα τα σχολεία της περιφερειακής ενότητας.


Μετά την συνάντηση ο Λάκης Βασιλειάδης δήλωσε:
«Η Κυβέρνηση μέσω του δραστήριου Υπουργείου Παιδείας έχει προχωρήσει σε 11 στρατηγικές εφαρμογές για την βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης και του σχολικού περιβάλλοντος. Οι προσλήψεις επίσης νέου προσωπικού θα δώσει μια ανάσα ανανέωσης στα σχολεία της χώρας αλλά θα συμβάλλει και στην καλύτερη λειτουργία τους. Επιπλέον, τα υπόλοιπα μέτρα, όπως είναι το ψηφιακό φροντιστήριο, η πλατφόρμα Stop-bullying, ο νέος κανονισμός λειτουργίας των σχολείων αλλά και ο σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός κ.α., θα εκσυγχρονίσουν την λειτουργία της σχολικής εκπαίδευσης και θα δώσουν κίνητρα και εφόδια στους μαθητές για την εκπαιδευτική τους ενδυνάμωση.

Προχωράμε σταθερά και προσεκτικά προς σημαντικές μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Παρακολουθώ στενά όλα τα ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση ενώ έχουμε και άριστη συνεργασία με τις διοικήσεις ώστε να προσπαθούμε να επιλύσουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν ή προκύπτουν. Εύχομαι σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα μια παραγωγική και όμορφη σχολική χρονιά!»