Την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024, γιορτάσαμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα γιορτάζουμε τη δημιουργικότητα και τον πνευματικό πλούτο που επιτρέπει η πολυγλωσσία.
Η ημέρα αυτή, πρωτοβουλία της ΕΕ, τιμά την πλούσια γλωσσική πολυμορφία της Ευρώπης. Η εκμάθηση γλωσσών συμβάλλει στην ενίσχυση της κατανόησης σε έναν όλο και πιο ασταθή κόσμο. Η πολυγλωσσία δεν προωθεί μόνο την επαγγελματική κινητικότητα, αλλά και τον διαπολιτισμικό διάλογο. Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας ανοίγει νέους ορίζοντες και πρέπει να παραμείνει σημαντική για όλους μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής.
Το σχολείο μας ενθαρρύνει τους μαθητές και τις μαθήτριες να συνεχίσουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους μαθαίνοντας ξένες γλώσσες και να βελτιώνουν συνεχώς τις γλωσσικές τους δεξιότητες.
Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ.Δράμαλη & κ.Τσακλίδου διερεύνησαν με παιγνιώδη τρόπο τα οφέλη της πολυγλωσσίας, ζωγράφισαν τις οικογένειες γλωσσών & γνώρισαν παιδιά-ταλέντα που μιλούν περισσότερες από δύο γλώσσες!