Βραβεύσεις για τις πολύτεκνες οικογένειες των Γιαννιτσών και της Έδεσσας από την Ι. Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου πραγματοποιήθηκαν σε εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι τοπικοί σύλλογοι πολυτέκνων σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και την Ιερά Μονή.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πέλλας, στα Γιαννιτσά, με την συμμετοχή του Παραδοσιακού Συνόλου του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών. Την επομένη, Κυριακή 29/9 έγινε η αντίστοιχη εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Ι. Μητροπόλεως στην Έδεσσα με την συμμετοχή μουσικού συνόλου σπουδαστών του Νέου Ωδείου Εδέσσης.

Την Ιερά Μονή και τον Καθηγούμενο της, Αρχιμ. Εφραίμ, εκπροσώπησαν οι ιερομόναχοι Πορφύριος και Παΐσιος, οι οποίοι και παρέδωσαν συμβολικά χρηματικά ποσά σε νέες πολύτεκνες μητέρες, σε υπερπολύτεκνες οικογένειες και σε παιδιά πολυτέκνων οικογενειών που πέτυχαν την είσοδό τους σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ εκπροσώπησαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Παντελεήμων Καραλάζος, Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως (Έδεσσα) και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρ. Ελευθέριος Χαραλαμπίδης, Υπεύθυνος Τύπου της Ι.Μ. (Γιαννιτσά).
Στις εκδηλώσεις ομίλησε ο π. Πορφύριος αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πολύτεκνη οικογένεια καθώς και στην πολυετή συνεχιζόμενη προσπάθεια της Ι. Μονής Βατοπαιδίου για την στήριξή της σε συνεργασία με τις Ι. Μητροπόλεις και τους Συλλόγους Πολυτέκνων.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν οι εκπρόσωποι των αρχών καθώς και πρόεδροι συλλόγων πολυτέκνων της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλίας.

Περισσότερα για την εκδηλώσεις των Γιαννιτσών και της Έδεσσας στο ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR