Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συνόδευσε την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Ε. Αγαπηδάκη κατά την επίσκεψή της στις δομές υγείας της Πέλλας. Συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν τα Κέντρα Υγείας Γιαννιτσών, Κρύας Βρύσης, Σκύδρας, Αριδαίας και Άρνισσα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης καταγράφηκαν όλα τα προβλήματα που αφορούν τις υποδομές, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επίσης, καταγράφηκαν οι ανάγκες για ιατρομηχανολογικούς εξοπλισμούς, ώστε να ενταχθούν στο Νέο πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ. Επίσης ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει με την Υπουργό για όλα τα προγράμματα πρόληψης και πως μπορούν να αξιοποιηθούν.

Επιπλέον, επιθεώρησαν τις ανακαινίσεις που είναι σε εξέλιξη μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορούν την ενεργειακή αναβάθμιση – ανακαίνιση στην Κρύα Βρύση, Σκύδρα, Αριδαία, και Άρνισσα, που ουσιαστικά θα γίνουν νέα κτίρια. Επίσης, η υπουργός επιβεβαίωσε την ένταξη των κέντρων υγείας στις άγονες περιοχές τύπου Α με συμπληρωματική ΚΥΑ που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες, όπως είχε αναφέρει και ο Λάκης Βασιλειάδης πριν λίγο καιρό, πράγμα που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

 

Μετά την ολοήμερη επίσκεψη ο Βουλευτής δήλωσε:

«Η συνάντηση και η επίσκεψη με την υπουργό κα Αγαπηδάκη στα Κέντρα υγείας της περιοχής μας ήταν άκρως εποικοδομητική καθώς ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, βλέποντας και την κατάσταση από κοντά. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα σχέδια του υπουργείου και για θέματα της αρμοδιότητας της που θα βελτιώσουν τις συνθήκες. Μέσα από αυτές τις επισκέψεις μας δίνεται η ευκαιρία να μιλήσουμε ανοιχτά και στο πεδίο για τα ζητήματα που υπάρχουν και πώς μπορούμε να παρέμβουμε στοχευμένα για την επίλυσή τους. Συνεχίζω τις προσπάθειες και τις παρεμβάσεις μου όπου χρειάζονται μέσα από την ανάπτυξη επαφών και μεταφοράς των ζητημάτων από την τοπική στην κεντρική διοίκηση».