Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Πιερρακάκη όπου συζητήσανε για ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα της Πέλλας.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής επανήλθε για άλλη μία φορά στο θέμα των Μετεγγραφών για τους φοιτητές τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών ώστε να έχουν την δυνατότητα τα παιδιά των οικογενειών αυτών που είναι φοιτητές να σπουδάζουν στην ίδια ή την κοντινότερη πόλη με την κατοικία τους ή με αυτή που σπουδάζουν τα αδέρφια τους. Το μέτρο αυτό θα βοηθήσει χιλιάδες οικογένειες που επωμίζονται τα βάρη της φοίτησης σε διαφορετικές πόλεις. Την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να φέρει το υπουργείο σχετική διάταξη που θα ρυθμίζει το συγκεκριμένο ζήτημα σε πολύ μεγάλο βαθμό, ανακουφίζοντας πολλές οικογένειες. Με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να δοθούν επιπλέον κίνητρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.

Επιπλέον, οι δύο άνδρες αναφερθήκαν στα κενά των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πέλλα. Ειδικά στην πρωτοβάθμια ειδικότητες που αφορούν κυρίως την ειδική αγωγή λείπουν από τα σχολεία ενώ υπάρχουν πολλές ανάγκες. Για παράδειγμα, στις ειδικότητες όπως Σχολικοί Νοσηλευτές, Δάσκαλοι & Νηπιαγωγοί Παράλληλης Στήριξης, Εργοθεραπευτές και Λογοθεραπευτές στα Ειδικά Σχολεία, υπάρχει σημαντική έλλειψη. Αντίστοιχα, και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση παρατηρούνται αρκετά κενά σε διάφορες ειδικότητες.

Επίσης, ο Λάκης Βασιλειάδης πρότεινε ξανά το ζήτημα της δημιουργίας Campus Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  στην Πέλλα. «Είναι ένα θέμα το οποίο έχω αναφέρει ξανά και στο πρόσφατο παρελθόν και θεωρώ θα μπορέσει να συμβάλλει στην ανάπτυξη επαγγελμάτων που σχετίζονται άμεσα με την τοπική οικονομία» σημείωσε ο Βουλευτής. Ο Υπουργός ήταν ιδιαίτερα θετικός να ιδρυθεί ένα τέτοιο ίδρυμα. Οι προτεινόμενες κατευθύνσεις αφορούν τον Αγροτοδιατροφικό τομέα, τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, τρείς πυλώνες που αφορούν άμεσα την τοπική ανάπτυξη της Πέλλας και θα επιτρέπουν στους σπουδαστές την άμεση απορρόφησή τους.

Μετά την συνάντηση ο Βουλευτής δήλωσε:

«Η συζήτηση με τον υπουργό είναι ιδιαιτέρως παραγωγική. Η θέλησή του να συμβάλλει και να επιλύσει τα ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα είναι σημαντική και η δική μας συνεισφορά είναι ακριβώς για να μεταφέρει τα εκάστοτε προβλήματα και ζητήματα. Το Υπουργείο με όραμα καινοτομίας επιχειρεί να εκσυγχρονίσει τον τομέα της παιδείας και να φέρει νέες μεθόδους και εργαλεία προς όφελος των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, το υπουργείο προσπαθεί να επιλύσει χρόνια ζητήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο με στόχο πάντα την βελτίωση της Εκπαίδευσης. Συνεχίζω να βρίσκομαι κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα προσπαθώντας σε συνεργασία με τις τοπικές διευθύνσεις να επιλύουμε τα εκάστοτε ζητήματα που προκύπτουν».