Τα αθλητικά σωματεία είναι ένα από τα πιο ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας. Μεταξύ άλλων: Προάγουν το αθλητικό πνεύμα, τον υγιεινό τρόπο ζωής, την ευγενή άμιλλα και τη συνεργασία. Καλλιεργούν το πνεύμα της ανιδιοτελούς προσφοράς – εθελοντισμού. Συμβάλλουν στην προβολή της πόλης μας. Και πολλά ακόμα… Ποιο είναι όμως το πραγματικό κοινωνικό τους αποτύπωμα; Ποια η μετρήσιμη προσφορά τους στην πόλη και τους πολίτες της; Πώς οι φορολογούμενοι πολίτες μπορούν να γνωρίσουν την πραγματική κοινωνική τους δράση και προσφορά;

Από τη Δευτέρα 30/9 θα κοινοποιηθεί από την υπηρεσία Αθλητισμού σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους η φόρμα: “Κοινωνική Αποτύπωση Αθλητικών Συλλόγων”. Στο τέλος της διαδρομής, τέλη Μαΐου, θα παρουσιαστεί δημόσια η κοινωνική δράση και προσφορά του κάθε συλλόγου. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν (διαφάνεια), ενώ η υπηρεσία Αθλητισμού θα έχει ακόμα ένα χρήσιμο εργαλείο για την πιο αξιοκρατική αντιμετώπιση των συλλόγων. Κυρίως, όμως, ευελπιστούμε ν’ αποτελέσει έναυσμα για την ακόμα μεγαλύτερη προσφορά τους στην τοπική μας κοινωνία και τους πολίτες της αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη της μεταξύ τους συνεργασίας.

Αθλητισμός σημαίνει προσφορά. Ο διχασμός και ο αθέμιτος ανταγωνισμός δεν έχουν θέση… ΥΓ. Παραδείγματα δράσεων: Διοργάνωση τουρνουά, δημιουργία εθελοντικών δράσεων (π.χ. αιμοδοσία κ.λπ.), περιβαλλοντικές δράσεις, συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις τρίτων, εκπαίδευση και επιμόρφωση αθλητών /προπονητών, φιλανθρωπικά bazaar, δωρεά υλικού σε δομές (π.χ. γηροκομείο, σχολεία κ.λπ.) κ.ά.

 

Με εκτίμηση Ευάγγελος Ι. Τρυψιάνης Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού & Νεολαίας