Με τεράστια επιτυχία ολοκληρώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Καντίνας Αμπελοκήπων που πραγματοποιήθηκε από τις 25 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης. Το Φεστιβάλ για μία ολόκληρη εβδομάδα αποτέλεσε σημείο συνάντησης γεύσεων, πολιτισμού και διασκέδασης, με πλήθος κόσμου να κατακλύζει καθημερινά τον χώρο, δίνοντας χρώμα και ζωντάνια στην περιοχή. Το κέντρο της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ζωντάνεψε και πάλι.

Πολιτιστικοί σύλλογοι όπως: ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος “Αναγέννηση” Αγίου Νεκταρίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων “Κωνσταντίνος Παλαιολόγος”, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανθοκήπων Νέας Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μανδρακιωτών Θεσσαλονίκης “Ο Βιότοπος”, η Ένωση Ποντίων Μενεμένης “Ο Εύξεινος Πόντος”, ο Μορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμαριάς “Καλλίστη” και το Σωματείο Ποντίων Θεσσαλονίκης “Άγιος Θεόδωρος ο Γαβράς” μας τίμησαν με την παρουσία τους και εντυπωσίασαν το κοινό με παραδοσιακούς χορούς από μέρη της Μακεδονίας και όχι μόνο και τους ευχαριστούμε θερμά.

 

Το Canteen Festival ήταν γεμάτο ενέργεια και πάθος, με τους ήχους από τις διαφορετικές ανά ημέρα ορχήστρες να ξεσηκώνουν τους παρευρισκόμενους και να τους παρασύρουν στο ρυθμό της παράδοσης. Οι μυρωδιές από τις καντίνες πλημμύριζαν τον χώρο, προσφέροντας στους επισκέπτες μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις.

Σημαντική ήταν η παρουσία της Πανελλήνιας Κοινωνικής Δράσης “ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ” που διέθετε ποικίλες δραστηριότητες όπως: “κλειδαριές αγάπης” και δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά με ζωγραφική, χειροτεχνίες, επιτραπέζια και πλήθος αυτοκόλλητων στολιδιών για να απασχολήσουν και να διακοσμήσουν τα πρόσωπα των μικρών μας φίλων.

 

Παρά τις μικρές δυσκολίες που προέκυψαν την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, το φεστιβάλ διατήρησε τη δυναμική του, χάρη στη στήριξη των επισκεπτών και τη θερμή συμμετοχή των συλλόγων.