Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για το Κτηματολόγιο. Κατά την ομιλία του ο Λάκης Βασιλειάδης έθεσε όλες τις σημαντικές καινοτομίες που φέρνει το νομοσχέδιο και πώς θα βοηθήσει επιλύοντας ζητήματα που ταλαιπωρούσαν τους πολίτες για χρόνια.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις όπως η επίλυση του προβλήματος των προσυμφώνων πώλησης και εργολαβίας με την κατάργηση των δικαιολογητικών, καθώς επίσης του προβλήματος ιδιοκτητών ακινήτων με μεταγεγραμμένα συμβόλαια στα πρώην υποθηκοφυλάκεια με την ένδειξη «άγνωστος», που θα γλιτώσουν από τεράστια γραφειοκρατική διαδικασία τους πολίτες και το Κράτος. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις αποτελέσαν, όπως δήλωσε, και ζητήματα με τα οποία ασχολήθηκε από την αρχή της κοινοβουλευτικής του πορείας και κατάφερε μέσα από την συνεργασία του με τον υφυπουργό κ. Κ. Κυρανάκη να επιλυθούν οριστικά.

Επιπλέον, αναφέρθηκε για το ζήτημα του Άνω και Κάτω Γραμματικού και την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης, ζητώντας από την ηγεσία του Υπουργείου να επισπεύσει την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Όπως σημείωσε, «οι επιτροπές δεν έχουν συνεδριάσει, αναμένουν τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να παρακωλύονται και οι συναλλαγές. Είναι σημαντικό να προωθείται και η κτηματογράφηση και να έχουν και αυτοί ένα λειτουργούν κτηματολόγιο».

Χαρακτηριστικά ο Λάκης Βασιλειάδης τόνισε πως «τα προβλήματα διορθώνονται με συνεχή παρακολούθηση και συζήτηση με τους φορείς και όσους εμπλέκονται καθημερινά με τα εκάστοτε θέματα και φυσικά έρχονται μετά βελτιωτικές κινήσεις οι οποίες προσπαθούν να συμπληρώσουν το ψηφιδωτό αυτό που ονομάζεται δημόσια διοίκηση. Σε κάθε περίπτωση, όμως, κανένα πρόβλημα δεν μένει αναπάντητο. Και ξέρετε, δεν θα τα έλεγα όλα αυτά, εάν δεν το έβλεπα και ο ίδιος ότι τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν εισακούονται και ρυθμίζονται άμεσα και αποτελεσματικά».

 

Παρακολουθήστε ολόκληρη την Ομιλία του εδώ:

https://youtu.be/ARFA2rnh5m4