Σε μια κίνηση που προάγει τη διαφάνεια και την αλληλεπίδραση με τα μέσα ενημέρωσης, ο Δήμαρχος Πέλλας, Ευστάθιος Φουντουκίδης, προσκάλεσε όλα τα τοπικά ΜΜΕ σε μια συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης.
Στη συζήτηση παρουσιάστηκαν αναλυτικά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Πέλλας, όπως το Open Mall, το Μουσικό Σχολείο, το Δικαστικό Μέγαρο και τα στρατόπεδα, ενώ δόθηκαν απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την περιοχή.
Ένα βασικό σημείο που αναδείχθηκε στη συνάντηση ήταν ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση των πολιτών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σημασία της διασταύρωσης των πληροφοριών, ώστε να αποφεύγονται παραπλανητικές ή ελλιπείς αναφορές.
Μια σημαντική απόφαση που προέκυψε από τη συζήτηση είναι η πρόθεση του Δήμου Πέλλας να στηρίξει οικονομικά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μέσω προβολής πολιτιστικών ή ενημερωτικών δρώμενων συμβολικά, ανάλογα με το έργο που παράγουν.
Αυτή η κίνηση αναγνωρίζει την προσφορά των δημοσιογράφων και των ενημερωτικών μέσων στη δημοκρατική λειτουργία της τοπικής κοινωνίας και θέτει τις βάσεις για μια πιο ισότιμη συνεργασία. Αντίστοιχη πρωτοβουλία είχε λάβει πρόσφατα και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, γεγονός που δείχνει μια θετική στροφή στη σχέση αυτοδιοίκησης και δημοσιογραφίας. Παράλληλα, η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία σε διαφορετικά μέσα και δημοσιογράφους να γνωριστούν μεταξύ τους και να αναπτύξουν μια πιο στενή επαγγελματική επαφή.
Το Edessanews χαιρετίζει αυτή την πρωτοβουλία και ελπίζει ότι η τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων από τις δημοτικές αρχές θα γίνει θεσμός, ενισχύοντας τη διαφάνεια και τη δημοκρατική λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.