Αφοί Τούρα - Ζωοτροφές
Ελένη Λαζάρου Λέντσε - Λογιστικό Γραφείο ΈδεσσαΑκαδημία Καφέ Μπάρ ΈδεσσαΣτεγνοκαθαριστήριο «Κύκνος» Έδεσσα ΧΑΤΖΗΗΛΙΑΔΗΣ ΘΩΜΑΣ

Συνάντηση του Δημάρχου Πέλλας με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών

– Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του διαγωνισμού για το νέο δρόμο Θεσσαλονίκη – Έδεσσα

Συνάντηση εργασίας στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Δημήτριο Αναγνώπουλο, πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Δήμαρχος Πέλλας, κ. Στάθης Φουντουκίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών για την περιοχή, με ιδιαίτερη έμφαση στο μεγάλο οδικό έργο κατασκευής του νέου δρόμου Θεσσαλονίκη – Έδεσσα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο Γενικός Γραμματέας, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του διαγωνισμού για το έργο και αναμένεται το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών στο προσεχές διάστημα, ενώ ο στόχος είναι η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο έως τα τέλη του 2026.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, συζητήθηκαν ευρύτερα θέματα χρηματοδότησης έργων υποδομής στον Δήμο Πέλλας, καθώς και οι δυνατότητες ένταξης νέων παρεμβάσεων σε εθνικά και ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία, με σκοπό την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της περιοχής.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Πέλλας, κ. Στάθης Φουντουκίδης, τόνισε:

«Ο νέος οδικός άξονας Θεσσαλονίκη – Έδεσσα αποτελεί έργο στρατηγικής σημασίας για τον Δήμο μας, για την Πέλλα και συνολικά για την Κεντρική Μακεδονία. Πρόκειται για μια παρέμβαση που θα βελτιώσει ουσιαστικά την οδική ασφάλεια, θα μειώσει τους χρόνους μετακίνησης και θα ενισχύσει την αναπτυξιακή και οικονομική προοπτική της περιοχής μας. Η σημερινή συνάντηση επιβεβαιώνει ότι το έργο προχωρά με σταθερά βήματα, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε μεθοδικά τη διεκδίκηση πόρων για πρόσθετα έργα υποδομών που έχει ανάγκη ο Δήμος Πέλλας. Παραμένουμε σε διαρκή συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας.»

Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να παρεμβαίνει θεσμικά, διεκδικώντας λύσεις και χρηματοδοτήσεις για έργα που ενισχύουν την εξωστρέφεια, τη συνδεσιμότητα και τη συνολική αναβάθμιση του Δήμου Πέλλας.

Όλες οι Ειδήσεις

Δείτε Περισσότερα