Αφοί Τούρα - Ζωοτροφές
Ελένη Λαζάρου Λέντσε - Λογιστικό Γραφείο ΈδεσσαΑκαδημία Καφέ Μπάρ ΈδεσσαΣτεγνοκαθαριστήριο «Κύκνος» Έδεσσα ΧΑΤΖΗΗΛΙΑΔΗΣ ΘΩΜΑΣ

Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε από την εποχή της Χούντας!!! Ποιος ευθύνεται για το ανελέητο ξύλο στο Πισοδέρι;

Ως πολίτης με δημοκρατικές ευαισθησίες καταγγέλλω την απρόκλητη, άσκοπη και επικίνδυνη χρήση αστυνομικής βίας κατά τη διαδήλωση διαμαρτυρίας στο Πισοδέρι Φλώρινας, την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, όπου χιλιάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα, ασκώντας το δημοκρατικό τους δικαίωμα, διαδήλωσαν ενάντια στην εκχώρηση του όρου «Μακεδονία» στο κράτος των Σκοπίων.
Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε από την εποχή της Χούντας!!! Ποιος ευθύνεται για το ανελέητο ξύλο στο Πισοδέρι;
Με μια πρωτοφανή αγριότητα, οι δυνάμεις καταστολής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (που μόνο τον πολίτη δεν προστατεύει!), επιδόθηκαν σε μια άγρια άσκηση βίας εναντίον ειρηνικά διαμαρτυρόμενων πολιτών, μεταξύ των οποίων παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι. Ανελέητο ξύλο και ασταμάτητη ρίψη χημικών σε Έλληνες πολίτες, διότι τόλμησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης. Για ποια προστασία του πολίτη μιλάμε; Αυτή τη δημοκρατία πρεσβεύει η κυβέρνηση; Και επειδή τα όργανα της τάξης έχουν μάθει να εκτελούν εντολές ανωτέρων, αναρωτιέμαι ποιος έδωσε εντολή για να πέσει τόσο ξύλο; Εδώ σίγουρα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, τόσο πριν όσο και μετά από τα γεγονότα. Θα τις αναλάβει κανείς άραγε;
Αποτέλεσμα της βάναυσης συμπεριφοράς των δυνάμεων καταστολής του συστήματος ήταν να υπάρχουν σοβαροί τραυματισμοί ανθρώπων, ενώ η ζωή πολλών συνανθρώπων μας κινδύνεψε λόγω της ρίψης χημικών. Εδεσσαίος συμπολίτης μας βρέθηκε στο νοσοκομείο από την εισπνοή των χημικών που του «σέρβιρε» η αστυνομία.
Σε μια συγκυρία που ο λαός δε συμφωνεί με τις ενέργειες της κυβέρνησής του, κατά παράβαση των αρχών της Δημοκρατίας η κυβέρνηση αυτή δεν ακούει τη λαϊκή οργή, επιβάλει την άποψή της με τη βία και χτυπάει τους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Το χειρότερο είναι ότι χαρακτηρίζει ως φασίστες, ακροδεξιούς, ετερόκλητο όχλο, εθνίκια, και εγώ δεν ξέρω τι άλλο, όσους διαμαρτύρονται. Τέτοιες πρακτικές παραπέμπουν όχι σε δημοκρατικά αλλά σε άλλου είδους καθεστώτα και θυμίζουν άλλες εποχές. Ντροπή και αίσχος!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πριβαρτιτσάνης Πέτρος
Εκπαιδευτικός
Πρόεδρος της Κίνησης Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης»

Όλες οι Ειδήσεις

Δείτε Περισσότερα