Αφοί Τούρα - Ζωοτροφές
Ελένη Λαζάρου Λέντσε - Λογιστικό Γραφείο ΈδεσσαΑκαδημία Καφέ Μπάρ ΈδεσσαΣτεγνοκαθαριστήριο «Κύκνος» Έδεσσα ΧΑΤΖΗΗΛΙΑΔΗΣ ΘΩΜΑΣ

Διονύσης Σταμενίτης: «Αφορολόγητη η αποζημίωση εξόδων παράστασης των Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων»

Προς ψήφιση οδεύει η διάταξη με την οποία ορίζεται ότι τα έξοδα παράστασης των Προέδρων και των Εκπροσώπων Δημοτικών Κοινοτήτων είναι αφορολόγητα και χωρίς κρατήσεις.

Ειδικότερα, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες τροποποιείται – συμπληρώνεται το άρθρο 296 (παρ.1) του Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προβλέποντας ότι τα έξοδα παράστασης των Προέδρων Δημοτικών Κοινοτήτων και των Εκπροσώπων Δημοτικών Κοινοτήτων δεν υπόκεινται σε οποιονδήποτε φόρο, κράτηση, τέλος ή εισφορά. Παράλληλα, όπως αναφέρεται, δεν δεσμεύονται και δεν συμψηφίζονται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη θετική αυτή εξέλιξη χαιρετίζει ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσης Σταμενίτης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια δίκαιη παρέμβαση, στην οποία προχωρά το Υπουργείο Εσωτερικών και ο Υπουργός, κ. Λιβάνιος, η οποία αποδεικνύει τόσο τη βαρύτητα που δίνει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον ρόλο των ανθρώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο βέβαια και τη διάθεση συνεργασίας και στήριξης αυτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίπλα στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Όλες οι Ειδήσεις

Δείτε Περισσότερα