Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Δάνης Τζαμτζής: «Ο εκσυγχρονισμός της γεωργίας, με έργα εγγείων βελτιώσεων, είναι στις πρώτες προτεραιότητές μας»
Ολοκλήρωση των τριών έργων της ΠΕ Πέλλας, που χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Ολοκληρώθηκαν τα τρία έργα εκσυγχρονισμού της άρδευσης, που είχε υποβάλει η ΠΕ Πέλλας και χρηματοδοτήθηκαν από την Γενική Γραμματεία Ενωσιακών Πόρων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Τα έργα υλοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για λογαριασμό των ΤΟΕΒ Καρυώτισσας και Κρύας Βρύσης.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα έργα:
Α. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ Τ.Ο.Ε.Β ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 2.198.905,24 ευρώ.
Β. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ-ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Γ.Ο.Ε.Β. ΘΕΣ/ΚΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (ΜΠΑΛΙΤΣΑ-Μ1-Μ2-M3-M4), ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 2.199.854,24 ευρώ. (Το έργο αφορά την περιοχή του ΤΟΕΒ Καρυώτισσας).
Γ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ-ΤΗΛΕΕΛΕΓΧΟΥ ΔΙΑΡΡΟΩΝ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Γ.Ο.Ε.Β. ΘΕΣ/ΚΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (ΜΠΑΛΙΤΣΑ-Μ5-Μ6-M7-M8) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ .
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 2.199.854,24 ευρώ. (Το έργο αφορά την περιοχή του ΤΟΕΒ Καρυώτισσας).
Η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας υπέβαλε τα έργα στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξη 2014-2020. Τα έργα εγκρίθηκαν και υλοποιήθηκαν υπό την επίβλεψη της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Πέλλας. Μέσω αυτών των έργων, επιτυγχάνεται εξοικονόμηση νερού και ενέργειας στα αρδευτικά δίκτυα των περιοχών της Κρύας Βρύσης και της Καρυώτισσας.






















