Αφοί Τούρα - Ζωοτροφές
Ελένη Λαζάρου Λέντσε - Λογιστικό Γραφείο ΈδεσσαΑκαδημία Καφέ Μπάρ ΈδεσσαΣτεγνοκαθαριστήριο «Κύκνος» Έδεσσα ΧΑΤΖΗΗΛΙΑΔΗΣ ΘΩΜΑΣ

Ομιλία Διονύση Σταμενίτη στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για το φορολογικό

Παρέμβαση για επέκταση της απαλλαγής ΕΝΦΙΑ σε ακριτικούς οικισμούς όπως οι Πρόμαχοι Αλμωπίας

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Διονύσης Σταμενίτης, τοποθετήθηκε σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που ενσωματώνει τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, τονίζοντας ότι πρόκειται για «ένα πακέτο μόνιμων μεταρρυθμίσεων με κοινωνικό πρόσημο και όχι για αποσπασματικές παροχές της στιγμής».

Από το βήμα της Βουλής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη επέκτασης της απαλλαγής του ΕΝΦΙΑ και σε οικισμούς των ακριτικών και ορεινών περιοχών, όπως οι Πρόμαχοι Πέλλας, «ώστε κανένας ακριτικός πολίτης να μη μείνει πίσω». Ένα αίτημα που κατατέθηκε από τον πρώην Δήμαρχο Αλμωπίας, κ. Μπάτση προς τους Βουλευτές του Νομού Πέλλας, την οποία ο Βουλευτής υποστήριξε στον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Πετραλιά και στη συνέχεια στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Πιερρακάκη. Όπως υπογράμμισε, «μια τέτοια παρέμβαση θα αποτελέσει δίκαιη και αναγκαία στήριξη για όσους κρατούν ζωντανές τις ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας».

Αναφορικά με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, ο κ. Σταμενίτης επεσήμανε ότι το νομοσχέδιο συνιστά τη μεγαλύτερη φορολογική και μισθολογική μεταρρύθμιση της μεταπολίτευσης, με συνολικό δημοσιονομικό αποτύπωμα 1,76 δισ. ευρώ, που «επιστρέφει απευθείας στην κοινωνία μέσα από μέτρα ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος, της μεσαίας τάξης και των νέων οικογενειών».

Ο Βουλευτής Πέλλας στάθηκε ιδιαίτερα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα φυσικά πρόσωπα,

Στην ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών και των νέων έως 25 ετών,

Στη μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης και τις απαλλαγές για νέες μητέρες.

Αναφερόμενος στις μισθολογικές παρεμβάσεις, ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι οι αυξήσεις στα Σώματα Ασφαλείας, στο προσωπικό του Υπουργείου Εξωτερικών, στα σωφρονιστικά καταστήματα και στους κατόχους ενιαίων μεταπτυχιακών τίτλων «αποτελούν θεσμική αποκατάσταση της προσφοράς των δημόσιων λειτουργών».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης σημείωσε: «Το νομοσχέδιο αυτό δεν μοιράζει λεφτά· διανέμει δίκαια την πρόοδο. Είναι κοινωνικά δίκαιο, αναπτυξιακά βιώσιμο και πολιτικά τολμηρό. Αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποιεί τις δεσμεύσεις της, ενισχύει τη μεσαία τάξη και στηρίζει με συνέπεια την ελληνική περιφέρεια».

Όλες οι Ειδήσεις

Δείτε Περισσότερα