« Να συνεχίσει η  λειτουργία και του Τμήματος ΟΑΕΕ Γιαννιτσών».

 

καρασμανης2Είναι γνωστό ότι από το 2006 ( έπειτα και από τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες του ερωτώντος ) αναβαθμίστηκε το μέχρι τότε Γραφείο του ΟΑΕΕ Γιαννιτσών σε Τμήμα, το οποίο μέχρι και σήμερα συνεχίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του προσφέροντας τις πολύτιμες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες του στους πολυπληθείς ασφαλισμένους επαγγελματοβιοτέχνες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Πέλλας όλων των Ταμείων (ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΜΕΙΟ ΕΜΠΟΡΩΝ).

Πρόσφατα όμως προτάθηκε από τη Διοίκηση του Οργανισμού ανά Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε) η λειτουργία ενός και μόνο Τμήματος ΟΑΕΕ στην έδρα κάθε Π.Ε.

Εάν αυτό συμβεί, θα παραμείνει μόνο το Τμήμα Έδεσσας και θα καταργηθεί το Τμήμα Γιαννιτσών, προκαλώντας σοβαρότατες επιπτώσεις κυρίως στους ασφαλισμένους του και τις οικογένειές τους, αφού αυτοί θα υποχρεώνονται πλέον να μετακινούνται συνεχώς για οποιαδήποτε ασφαλιστική τους υπόθεση, δαπανώντας και χρήμα και χρόνο, σε μια εποχή μάλιστα που η οικονομική κρίση έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της ιδιαίτερα στην παραγωγική αυτή τάξη.

Εάν μάλιστα ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα του Ν. Πέλλας, αφού η μεν Έδεσσα είναι η πρωτεύουσά του, τα δε Γιαννιτσά όμως η μεγαλύτερη πόλη του, είναι προφανές ότι είναι δίκαιο και ορθό για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των ασφαλισμένων του Νομού, να συνεχισθεί η αυτόνομη και απρόσκοπτη λειτουργία και των δύο Τμημάτων ΟΑΕΕ, Έδεσσας και Γιαννιτσών (όπως ακριβώς έπραξε άλλωστε η Κυβέρνηση και στο ζήτημα των Δ.Ο.Υ., αφήνοντας κατ’ εξαίρεση στο Ν. Πέλλας την αυτόνομη λειτουργία τους σε Έδεσσα και Γιαννιτσά).

Κατόπιν αυτών, 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο Κύριος Υπουργός,

Εάν εγγυάται, συμμεριζόμενος την ιδιαιτερότητα του Ν. Πέλλας, τη συνέχιση της αυτόνομης λειτουργίας και του Τμήματος ΟΑΕΕ Γιαννιτσών;