130524_Tzitzikostas_Vytinarou_TerpsixoriΑφιερωμένες στα νέα ταλέντα του σύγχρονου χορού, αλλά και σε μια σημαντική καλλιτεχνική φυσιογνωμία της Βόρειας Ελλάδας, τη Μπέττυ Βυτινάρου, ήταν οι φετινές Βραδιές  Νέων Καλλιτεχνών – Βραβείο Χορού ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ, που διοργάνωσε για δέκατη συνεχή χρονιά με ξεχωριστή επιτυχία το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Εσαεί εν Ροή», στις 17, στις 18 και στις 29 Μαΐου 2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Αλέξανδρος” στη Θεσσαλονίκη.

            Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη βράβευση της Μπέττυς Βυτινάρου, από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

            Οι βραδιές νέων καλλιτεχνών έδωσαν την ευκαιρία σε σε νέα ταλέντα της ορχηστικής τέχνης να επιδείξουν τις ικανότητες, καθώς και σε εν δυνάμει καλλιτέχνες να παρακολουθήσουν επί σκηνής τους μέντορές τους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η εκδήλωση με τις συμμετοχές σχολών έντεχνου χορού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου  ομάδες έντεχνου χορού συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν με επαγγελματίες χορευτές, με στόχο την ενίσχυση της καλλιτεχνικής κίνησης των χορευτών στη Βόρεια Ελλάδα.

            Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προβλήθηκαν, επίσης, όπως κάθε χρόνο, οι βραβευμένες ταινίες του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας. Οι βραδιές εμπλουτίστηκαν από εκθέσεις εικαστικών, παραστατικών και άλλων οπτικοακουστικών τεχνών, προσφέροντας στο κοινό ενδιαφέρουσες προτάσεις ψυχαγωγίας και καλλιτεχνικού προβληματισμού.