ΘΕΜΑ: « Επιτακτική ανάγκη αποτελεί η δημιουργία  και δεύτερης Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ στον Νομό μας»

ΕΟΠΥΥΣε συνέχεια της υπ’ αριθ. 3148/28-03-2013 αναφοράς μου, σας επισημαίνω την αναγκαιότητα για δημιουργία και 2ης Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ στο Ν. Πέλλας, η οποία θα εδρεύει στα Γιαννιτσά.

Η αναγκαιότητα αυτή προκύπτει από τη σαφή ιδιαιτερότητα του Ν. Πέλλας να έχει πληθυσμιακά εντός των ορίων του μεγαλύτερη πόλη ( Γιαννιτσά ) από την πρωτεύουσά του ( Έδεσσα ), που ως αποτέλεσμα έχει  αφενός  πολλοί πολίτες να μετακινούνται αρκετά χιλιόμετρα προκειμένου να εξυπηρετηθούν, αφετέρου δε να δημιουργείται πρωτοφανής συνωστισμός και υπερβολικός φόρτος εργασίας στην μοναδική σήμερα  Περιφερειακή  Διεύθυνση ΕΟΠΥΥ που λειτουργεί στην Έδεσσα.

Δεδομένου ότι η απλή μετονομασία της Τοπικής μονάδας ΕΟΠΥΥ Γιαννιτσών σε Αποκεντρωμένο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων δεν αποτελεί ουσιαστική λύση για τους χιλιάδες ασφαλισμένους της ευρύτερης περιοχής των Γιαννιτσών, αλλά ημίμετρο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κύριος Υπουργός,

Εάν θα προχωρήσει άμεσα στην ουσιαστική λύση του προβλήματος για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση όλων των ασφαλισμένων του Νομού και την αποφυγή της ταλαιπωρίας τους, που δεν είναι άλλη από τη δημιουργία και δεύτερης Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΟΠΥΥ, η οποία θα λειτουργεί στα Γιαννιτσά παράλληλα και αυτόνομα με την ήδη υπάρχουσα στην πόλη της Έδεσσας;

 

 

Ο Ερωτών

 

 

Γιώργος Καρασμάνης

Βουλευτής Πέλλας