131114_O_Periferiarchis_K_Makedonias_A_Tzitzikostas_stin_ekdilosi_gia_olokaftoma_Kassandras_1Τη Νέα Ποτίδαια στη Χαλκιδική επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να τιμήσει την ιστορική επέτειο του ολοκαυτώματος της χερσονήσου Κασσάνδρας και να παρακολουθήσει τις επετειακές εκδηλώσεις, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Χαλκιδικής και αρμόδιο στον τομέα του τουρισμού της Π.Κ.Μ. Γιάννη Γιώργο και τον περιφερειακό σύμβουλο Χαράλαμπο Σαρόγλου. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Αθανάσιος Καρούντζος, ο Δήμαρχος Κασσάνδρας Βασίλης Παπαγιάννης, ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών της περιοχής.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρακολούθησε την Επίσημη Δοξολογία για την επέτειο του ολοκαυτώματος της χερσονήσου Κασσάνδρας στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ποτίδαιας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ. Νικόδημου, ενώ παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων, όπου κατέθεσε στεφάνι. Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση στον κεντρικό δρόμο της Ν. Ποτίδαιας, που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της επετείου.

131114_O_Periferiarchis_K_Makedonias_A_Tzitzikostas_stin_ekdilosi_gia_olokaftoma_Kassandras_2«Σήμερα συμπληρώνονται  192 χρόνια από το ολοκαύτωμα της χερσονήσου Κασσάνδρας κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης του 1821 και τιμούμε τη μνήμη όλων όσοι θυσιάστηκαν με ηρωισμό και αυταπάρνηση για τους αγώνες του Έθνους. Ο συμβολισμός της σημερινής επετείου είναι μεγάλος, καθώς διατηρεί ζωντανή την ιστορική μνήμη και κληροδοτεί το παράδειγμα των προγόνων μας σε όλους εμάς σήμερα, αναδεικνύοντας την αξία της συλλογικής προσπάθειας και του εθνικού αγώνα για μια νέα Ελλάδα», υπογράμμισε μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.