131126_Episkepsi_Gallou_Vouleuti_Ston_PerifereiarxiΤο Γάλλο βουλευτή MeyerHabib, εκπρόσωπο των Γάλλων πολιτών που ζουν σε χώρες της ΝΑ Ευρώπης και το Ισραήλ, υποδέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του, στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη. Ο Γάλλος βουλευτής συνοδευόταν από το Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη ChristopheLeRigoleur.

«Είναι χαρά και τιμή για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η σημερινή επίσκεψη ενός διακεκριμένου εκπροσώπου μιας φίλης χώρας, της Γαλλίας, με την οποία μας συνδέουν ισχυροί δεσμοί», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στις ξεχωριστές σχέσεις των Γάλλων εβραϊκής καταγωγής, όπως ο κ. Habib, με την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε στον κ. Habib τη διοικητική δομή, τις αρμοδιότητες και τους αναπτυξιακούς στόχους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ τόνισε την πολύπλευρη και δυναμική παρουσία, καθώς και τη μακρόχρονη ιστορία της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης.

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν θέματα πολιτικής επικαιρότητας, που απασχολούν ευρύτερα την κοινωνία της Ευρώπης των 28, και εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για συνεργασία των δύο πλευρών σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως ο πολιτισμός και ο τουρισμός.

Από την πλευρά του, ο Γάλλος βουλευτής MeyerHabib ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας για την υποδοχή, αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση του με τη Θεσσαλονίκη και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πολύ καλή συνεργασία της Π.Κ.Μ. με το Γαλλικό Προξενείο και τους Γάλλους πολίτες που ζουν στην Κεντρική Μακεδονία, που μπορεί να ενισχυθεί μέσα από κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες.