131220_Synenteyxi_Typou_Podosfair_Agonas_Palaimachoi_Anatolis_DysisΛεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των μικτών ομάδων παλαιμάχων Ανατολής-Δύσης που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 23  Δεκεμβρίου 2013, στις 3 το μεσημέρι, στο γήπεδο του Μακεδονικού στη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση των σκοπών του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» και του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο,  παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Π.Κ.Μ. στη Θεσσαλονίκη.

Παρόντες στη συνέντευξη ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, εντεταλμένοι στον τομέα του αθλητισμού στην Π.Κ.Μ., Βασίλης Ανατολίτης και Χρήστος Τερζανίδης, ο εκπρόσωπος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του τουρνουά παλαιμάχων που διοργανώνει η Π.Κ.Μ. Στέφανος Τσίφκας, η εκπρόσωπος του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» Βάσω Πετρίδου, η Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Ελισάβετ Παράσχου, καθώς και εκπρόσωποι από τα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης και από τις Ακαδημίες Ποδοσφαίρου junior2004  MacedonikosFC”, που θα συμμετάσχουν σε ποδοσφαιρικό αγώνα, ο οποίος θα προηγηθεί της αναμέτρησης των μικτών ομάδων παλαιμάχων Ανατολής Δύσης και θα γίνει στις 14.00, στο γήπεδο του Μακεδονικού (Ν. Ευκαρπία Θεσσαλονίκης).

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε να στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες, οι οποίες έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Πιστεύουμε στη δύναμη του αθλητισμού και στη δυνατότητα που μας δίνει να έρθουμε πιο κοντά στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης στους δύσκολους αυτούς καιρούς», τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλος της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, αρμόδιος στον τομέα του αθλητισμού για την Π.Κ.Μ, Βασίλης Ανατολίτης.

«Εμείς οι βετεράνοι αθλητές οφείλουμε να δώσουμε πρώτοι τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή για όλους τους συνανθρώπους μας, ιδιαίτερα για τα παιδιά μας, που είναι το μέλλον μας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα από τον αθλητισμό καταφέρνουμε να οργανώνουμε δράσεις προς όφελος της κοινωνίας και, κυρίως, των μικρών παιδιών», δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, αρμόδιος στον τομέα του αθλητισμού για την Π.Κ.Μ, Χρήστος Τερζανίδης.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Στέφανος Τσίφκας ευχαρίστησε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη διοργάνωση του πρώτου τουρνουά παλαιμάχων, το οποίο διεξάγεται με μεγάλη επιτυχία, καθώς έχουν ήδη ολοκληρωθεί εννέα αγωνιστικές. Ο κ. Τσίφκας αναφέρθηκε επίσης στο φιλανθρωπικό σκοπό του παιχνιδιού της Δευτέρας, μια πρόταση προσφοράς προς το συνάνθρωπο, στην οποία, όπως τόνισε, «οι παλαίμαχοι δεν θα μπορούσαν να πουν όχι».

Οι εκπρόσωποι των δύο κοινωφελών ιδρυμάτων – η Βάσω Πετρίδου από το «Χαμόγελο του Παιδιού» και η Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Παιδικού Χωριού στο Φίλυρο Ελισάβετ Παράσχου – ευχαρίστησαν θερμά τους διοργανωτές για την εξαιρετική πρωτοβουλία  και την υποστήριξη, ενώ αναφέρθηκαν διεξοδικά στο κοινωνικό έργο για τα παιδιά, που επιτελούν οι δύο φορείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φιλανθρωπικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των μικτών ομάδων παλαιμάχων Ανατολής-Δύσης θα έχει δωρεάν είσοδο για το κοινό. Όσοι από τους φιλάθλους το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν με τρόφιμα, που θα συγκεντρωθούν στο χώρο του γηπέδου την ημέρα του αγώνα. Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, τα τρόφιμα που θα διαθέσουν τα σούπερ μάρκετ Sconto, αλλά και όσα συγκεντρωθούν επιτόπου, θα διατεθούν υπέρ των δύο κοινωφελών ιδρυμάτων για τα παιδιά.

 

Χορηγοί του φιλανθρωπικού ποδοσφαιρικού αγώνα είναι τα SuperMarketSconto και η Synfor.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η εφημερίδα Metrosport και το ραδιόφωνο Metropolis 95.5 FM.