020514_ΦΩΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚ Η ΟΛΥΝΘΟΣ1Από την Όλυνθο, όπου σήμερα τιμά τον Άγιο Αθανάσιο, ξεκίνησε τις σημερινές του επισκέψεις στη Χαλκιδική ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας. Στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου, ο Περιφερειάρχης παρέστη στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κασσανδρείας κ.κ. Νικοδήμου, ενώ δέχτηκε ευχές για την επανεκλογή του, καθώς και ως δώρο μια εικόνα με την Παναγία και τον Άγιο Γεώργιο από τον εφημέριο του ναού, Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο, για την προσφορά του στην περιοχή. Λίγο αργότερα ο Περιφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με κατοίκους και επισκέπτες της Ολύνθου, όπου πραγματοποιείται και η γιορτή της ελιάς.
Ο κ. Τζιτζικώστας, ο οποίος συνοδευόταν στην περιοδεία του από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργο, τους υπ. Περιφερειακούς Συμβούλους, φίλους και στελέχη της «Αλληλεγγύης», έκανε σύντομη στάση στις Καλύβες και συνομίλησε με κατοίκους για ζητήματα που αφορούν στη Χαλκιδική.
020514_ΦΩΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚ Η ΜΟΥΔΑΝΙΑ1Επίσης, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας «ΔΕΑΣ ΑΕ», η οποία συγκαταλέγεται στις κορυφαίες εξαγωγικές εταιρίες ελιάς της χώρας, απασχολώντας 180 εργαζόμενους και συζήτησε με τον πρόεδρο της επιχείρησης Παύλο Δέα για ζητήματα που αφορούν στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου. Ο κ. Τζιτζικώστας στη συζήτησή του με τους εργαζόμενους υπογράμμισε πως «για εμάς στην “Αλληλεγγύη” η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τη θητεία μας στα επόμενα πέντε χρόνια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε γι΄ αυτό το σκοπό είναι οι πόροι του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης από το νέο ΕΣΠΑ, οι οποίοι μετά από την ομόφωνη θέση όλων των Περιφερειαρχών, θα αξιοποιηθούν από τις αιρετές Περιφέρειες κι όχι μόνο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Με στοχευμένες δράσεις θα στηρίξουμε την πρωτογενή μας παραγωγή, την εξωστρέφεια των προϊόντων μας και τη διείσδυσή τους στις αγορές του εξωτερικού». Ο κ. Τζιτζικώστας είχε όμως την ευκαιρία να επισημάνει στους εργαζόμενους τα εξής: «η θεαματική επιχειρηματική διαδρομή που ακολουθεί η “ΔΕΑΣ” με τις εξαγωγές ελιάς από την Αμερική ως την Ασία, αυτονόητα οφείλεται εκτός των σωστών σχεδιασμών των διοικούντων την εταιρία και στις δικές σας φιλότιμες κι εργώδεις προσπάθειες. Εμείς στηρίζουμε τις επιχειρήσεις που κάνουν γνωστά τα προϊόντα της Μακεδονίας και συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας».
Ο κ. Τζιτζικώστας είχε επίσης σύντομη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Χαλκιδικής Χρήστο Διαμαντόπουλο, ο οποίος και διατηρεί επιχείρηση στο χώρο του αυτοκινήτου και ενημερώθηκε για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, λόγω της οικονομικής κρίσης.

020514_ΦΩΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚ Η ΔΕΑΣ 1Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης σε σύντομη περιοδεία του στα Νέα Μουδανιά, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της περιοχής Γιώργο Λίβανο, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε την αγορά και τα καταστήματα της πόλης, δεχόμενος από τους κατοίκους, καταστηματάρχες κι επιχειρηματίες θερμές ευχές για την επανεκλογή του στη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

 

 

020514_ΦΩΤΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚ Η ΔΕΑΣ 2