Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Πέλλας, Τμήμα Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρόντος του Προϊσταμένου του Τμήματος Κτηνιατρικής κ. Αν. Κελεσίδη και παρουσία κτηνιάτρων από τα Κτηνιατρικά Γραφεία της Π.Ε. Πέλλας συζητήθηκαν τρόποι προληπτικής αντιμετώπισης της νόσου του καταρροϊκού πυρετού (ζωονόσος και όχι ζωοανθρωπονόσος), ο καθορισμός ζωνών ελέγχου, προστασίας ή επιτήρησης και οι προϋποθέσεις για τη διακίνηση των ζώων εντός και εκτός των ζωνών (Ρητή απαγόρευση της εξόδου των ζώων από τη ζώνη ελέγχου πλήν εκείνων που προορίζονται για άμεση σφαγή σε σφαγεία μόνο της ζώνης ελέγχου υπό προϋποθέσεις π.χ. ψεκασμοί με εντομοαπωθητικά κλπ.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επίσης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δόθηκαν οδηγίες στους κτηνιάτρους να ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους για την αναγκαιότητα των ψεκασμών – προληπτικά – για την προστασία του ζωϊκού τους κεφαλαίου.

Παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι να απευθύνονται στα κατά τόπους κτηνιατρικά γραφεία της Π.Ε. Πέλλας για κάθε πληροφορία καθώς και στο Τμήμα Κτηνιατρικής στην Έδεσσα στα τηλέφωνα 23813-51335, 23813-51336 και 23813-51338