Στο πλαίσιο της Eπετείου Yπογραφής της Aνακωχής και λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στα Συμμαχικά Νεκροταφεία «Ζέιτενλικ» και στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού την Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014. Ειδικότερα, το πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:

Α. Τελετή κατάθεσης στεφάνων στα Συμμαχικά Νεκροταφεία (Ζέιτενλικ):

37ed7708eb9fa9c397030427f73527d3_XL
Ώρα 10:30 (Τομέας Σερβίας), ώρα 10:45 (Ρωσικός Τομέας), ώρα 11.00 (Γαλλικός Τομέας), ώρα 11.15 (Βρετανικός Τομέας) και ώρα 11.30 (Ιταλικός Τομέας).
Σε κάθε Τομέα του Συμμαχικού Νεκροταφείου καταθέτουν στεφάνι ο Πρόξενος της οικείας Χώρας, ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, ο Στρατηγός Διοικητής Γ΄ Σώματος Στρατού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, οι Πρόξενοι των άλλων χωρών, των οποίων οι νεκροί έχουν ταφεί στο Συμμαχικό Νεκροταφείο, και όσες Ενώσεις Αποστράτων, καθώς και Εφεδροπολεμιστικές και Αντιστασιακές Οργανώσεις επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, αφού το δηλώσουν έγκαιρα στην υπηρεσία μας.
Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων σε κάθε τομέα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η μπάντα θα παιανίσει τον Εθνικό Ύμνο της αντίστοιχης χώρας και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας.

Β. Τελετή κατάθεσης στο Η ρ ώ ο τ ο υ Γ΄ Σ.Σ. ώρα 12.15:
Στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού καταθέτουν στεφάνι ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, ο Στρατηγός Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος,, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης και κατά αλφαβητική σειρά οι κ. Πρόξενοι: α) Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α., Κύπρου, Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας, β) Βελγίου, Βουλγαρίας, Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας, Μάλτας.
Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η μπάντα θα παιανίσει κατά αλφαβητική σειρά τους Εθνικούς Ύμνους α) Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α., Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας β) Βελγίου, Βουλγαρίας, Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας, Μάλτας, Ελλάδας και Κύπρου.