Οι Ροδακινοπαραγωγοί, όπως και υπόλοιποι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, έχουν νιώσει στο πετσί τους, τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση και τι σημαίνει ΚΑΠ. Ξέρουν πια πολύ καλά, πως η περίφημη ΚΑΠ των αποσύρσεων και των ποσοστώσεων, διέλυσε την αγροτική παραγωγή και εξανέμισε το εισόδημα τους.

ΟΥΡΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ
Ξέρουν επίσης, ότι μια σειρά δυναμικές αγροτικές καλλιέργειες ( Καπνός, Βιομηχανική Τομάτα, Ζαχαρότευτλα κ.α.) ουσιαστικά καταργήθηκαν, με βίαιο τρόπο, πλήττοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα χιλιάδων αγροτικών νοικοκυριών να εξυπηρετήσουν τις στοιχειώδης βιοτικές τους ανάγκες.
Ξέρουν, τέλος, ότι η χώρα μας εξαιτίας αυτών των πολιτικών μεταβλήθηκε από χώρα εξαγωγέα αγροτικών προϊόντων σε χώρα που δεν μπορεί να καλύψει, από την εγχώρια παραγωγή, τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού της.
Βέβαια αυτό, που πλέον γνωρίζουν πολύ καλά σήμερα οι αγρότες, δεν εμποδίζει τους τελάληδες των μονοπωλιακών ευρωενωσιακών πολιτικών, κυβερνητικούς και αντιπολιτευόμενους, να ισχυρίζονται, ξεδιάντροπα, ότι δίχως την ΚΑΠ οι αγρότες, τάχα, θα δυστυχούσαν !!!
Δύο μέρες πριν τις εκλογές, οι ξεδιάντροποι κυβερνητικοί, θυμήθηκαν ότι οι αγρότες έπαθαν ζημία από την ουκρανική κρίση, που η Ευρωπαϊκή Ένωση προκάλεσε με την ιμπεριαλιστική πολιτική της και αποφάσισαν ότι πρέπει να αποζημιωθούν.
Δύο μέρες πριν τις εκλογές, οι υμνητές της ΚΑΠ, θέλοντας να κρύψουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο όνομα της οποίας πίνουν νερό, δεν πρόκειται να δώσει, ούτε ψίχουλα ,για αποζημιώσεις από το εμπάργκο, αποφάσισαν να μοιράσουν σε 14.000 Ροδακινοπαραγωγούς και μόνο, σε όλη την Ελλάδα, χρήματα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό , χρήματα δηλαδή, του ελληνικού λαού, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι ροδακινοπαραγωγοί. Αφήνοντας χωρίς αποζημίωση τα άλλα αγροτικά προϊόντα ( Μήλα, Αχλάδια, Ακτινίδια, κλπ ). Λησμονώντας ότι το εμπάργκο διαρκεί τυπικά μέχρι τις 5-8-2015 και άρα αφορά εμπορικό – εξαγωγικό μπλοκάρισμα και για τα προϊόντα που ακολουθούν ( Κεράσια, Βερίκοκα, Φράουλες και Ροδάκινα-Νεκτρίνια ). Και ας σκεφτεί ο κάθε αγρότης, ότι τότε δεν θα ξανάχουμε εκλογές για νάχουμε παροχολογία της τελευταίας στιγμής.
Δύο μέρες πριν τις εκλογές, οι έμποροι της φτώχειας και της ανέχειας των αγροτών, αποφάσισαν να εκμεταλλευτούν ακόμα και αυτό το αποτρόπαιο δημιούργημά τους, για να εξαγοράσουν τις συνειδήσεις και την ψήφο τους, ώστε να μπορούν και την επομένη των εκλογών να συνεχίσουν την ίδια καταστροφική πολιτική τους.
Δύο μέρες πριν τις εκλογές αποφάσισαν να στοιβάξουν, στην κυριολεξία, τους αγρότες έξω από τις τράπεζες σε τεράστιες ουρές, που θυμίζουν εικόνες συσσιτίων στην κατοχική Ελλάδα…
Δεν έχουν τσίπα !
Με την ίδια ξεδιάντροπη προεκλογική πρακτική πάνε να πληρώσουν και τους 4.000 απλήρωτους Τευτλοπαραγωγούς, επιχειρώντας να ανοίξουν τις τράπεζες ακόμη και την ημέρα των εκλογών !!! Από την άλλη μεριά βέβαια, με την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, προχωρούν παράλληλα στο κλείσιμο και του τελευταίου Εργοστασίου Βιομηχανίας Ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας.
Δεν φτάνει που με την πολιτική τους βασανίζουν και εξαθλιώνουν το Λαό. Αλλά επιχειρούν, πλήττοντας την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια, να εκμεταλλευτούν τα βάσανα και την εξαθλίωση που προκάλεσαν, για να αποσπάσουν την συναίνεση των θυμάτων, ώστε να συνεχίσουν να τα βασανίζουν και να τα εξαθλιώνουν και μετά τις 25 Γενάρη.
Πρέπει να τιμωρηθούν. Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στην κάλπη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 είναι ο προσφορότερος τρόπος. Ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, επιβάλλεται η ισχυροποίηση του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές.
Γιατί, ένα δυνατό ΚΚΕ την επόμενη μέρα θα μπορέσει πιο αποτελεσματικά να οργανώσει την πάλη της αγροτιάς και των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα, ο αφανισμός και το ξεκλήρισμα, η φτώχεια και η εξαθλίωση, να μπει φρένο στη βαρβαρότητα που έρχεται με την ΚΑΠ και τη φορολογία και να μπορέσουν οι μικρομεσαίοι αγροτο-κτηνοτρόφοι να πάρουν ανάσες, ώστε να συνεχίσουν να παράγουν.
Οι υποψ.Βουλευτές Πέλλας του ΚΚΕ

Δρόσογλου Σταύρος
Κανάκης Εμμανουήλ ( Μάνος )
Ουγγρίνος Αλέκος
Παπαδοπούλου Ολυμπία
Φουνταλής Μιχάλης
Χατζηβασιλειάδου Κατερίνα