tsipras7
Για σήμερα Παρασκευή το μεσημέρι, τοποθετείται, εκτός απροόπτου, ο ανασχηματισμός, στον απόηχο της αυστηρής προειδοποίησης του Αλέξη Τσίπρα στους διαφωνούντες ότι θα κηρύξει πρόωρες εκλογές μετά την ψήφιση της συμφωνίας. Στο νέο κυβερνητικό σχήμα φαίνεται ότι θα μετάσχουν και εξωκοινοβουλευτικοί. Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται αυτή την ώρα στο Μαξίμου.

«Η επιλογή των 32 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να πουν όχι στα προαπαιτούμενα, καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της Αριστεράς», φέρεται να είπε χθες ο πρωθυπουργός μετά από σύσκεψη στο Μάξιμου.

Σκληρό μήνυμα στους διαφωνούντες βουλευτές και από τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο. Τούς είπε ή θα στηρίξουν την κυβέρνηση ή μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία θα πάμε σε εκλογές.

Διπλό τελεσίγραφο προς τους διαφωνούντες απέστειλε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μέσω του ΑΝΤ1. Απείλησε την εσωκομματική με εκλογές το φθινόπωρο αντιπολίτευση, για να υπάρξουν «καθαρές λύσεις», ενώ προειδοποίησε τη Ζωή Κωνσταντόπουλου να τιμήσει το ρόλο της αλλιώς «θα μιλήσει η Βουλή», εννοώντας σαφώς ότι θα κατατεθεί εναντίον της πρόταση μομφής από την κυβέρνηση. «Η κυβέρνηση δεν απεκδύεται το δικαίωμά της να κυβερνά και να προωθήσει νομοσχέδια όπως του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά για την Παιδεία» διευκρίνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας με δυνάμεις από όλα τα κόμματα με πρωθυπουργό ακόμα και τον κ. Τσίπρα, πρότεινε από την πλευρά του στον ίδιο σταθμό ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ δήλωσε ότι θα μπορούσε η χώρα να μην παει σε εκλογές, αρκεί να το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι το ν/σ αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τη ΝΔ, και ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση με την αντιπολίτευση.

Πηγή: http://www.skai.gr