Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Σκύδρας πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του σκυδραίου συγγραφέα Αντώνη Τουμανίδη με τίτλο «Εφιάλτες & Παραμύθια».
DSC_0213
Για το βιβλίο και για τον συγγραφέα μίλησαν η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου, η καθηγήτρια Μαλαματή Δουλαρίτη, ο καθηγητής Γιάννης Νικολαΐδης και η δικηγόρος Ηλιάνα Μέγα.
DSC_0215
Στη συνέχεια ο συγγραφέας, αφού διάβασε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του, είπε, μεταξύ των άλλων, τα εξής: « Συνήθως, πιστεύουμε πως μόνο τα παιδιά αγαπούν τα παραμύθια. Όμως κάποιοι ενήλικες κουβαλάνε αυτή την αγάπη μαζί τους για πάντα. Και κάτι ξυπνάει μέσα τους όταν ακούνε το Μια φορά και έναν καιρό…Για αυτούς τους ενήλικες γράφτηκε αυτό το βιβλίο.
DSC_0225
Είκοσι τρία παραμύθια αποκτούν τη μεσαιωνική σκοτεινή υπόσταση που έχασαν με τα χρόνια και μετατρέπονται σε αναγνώσματα ενηλίκων, όπως ήταν κάποτε, και παρουσιάζονται ξανά στο αναγνωστικό κοινό με μία όμως εντελώς διαφορετική και νέα προσέγγιση».
DSC_0229 (30)
Κατά την απονομή τιμητικής πλακέτας στον συγγραφέα η Δήμαρχος του ευχήθηκε το βιβλίο του να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία, σύντομα να παρουσιάσει το επόμενο, να τον χαίρονται και να τον καμαρώνουν η οικογένεια, οι φίλοι κι όλοι οι συμπολίτες του και τον ευχαρίστησε που δεν ξεχνά και τιμά τον τόπο καταγωγής του.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον συγγραφέα να συνομιλεί με τους προσκεκλημένους και να υπογράφει αντίτυπα του βιβλίου του.