Πυγολαμπίδες, νύμφες, ψαράδες, αγρότες, εργάτες, χρώματα, μελωδίες αλλά κυρίως κέφι, χαρά και πολλά μηνύματα, συνθέτουν το παζλ, του παραμυθιού «Το ποτάμι που θύμωσε» που έγραψε και σκηνοθετεί ο Θοδωρής Παπαϊωάννου, για την Παιδική Σκηνή. Οι παραστάσεις θα παρουσιαστούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας, από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου ως και την Παρασκευή 1 Απριλίου για τους μαθητές, καθημερινά με ώρες έναρξης 08.45πμ και 10.45πμ, ενώ την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 και ώρα 7 το απόγευμα, θα δοθεί παράσταση φιλανθρωπικού χαρακτήρα για το κοινό. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ΚΔΑΠμεΑ «Ορίζοντας».
οι πρωταγωνιστές επί σκηνής
«Ως ισότιμοι πολίτες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν δικαίωμα στην αξιοπρέπεια στην ίση μεταχείριση, στην αυτόνομη διαβίωση και στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία. Σε έναν κόσμο που χτίζει φράχτες και εγκλωβίζει ανθρώπους, εμείς επιλέγουμε την αλληλεγγύη, ανοίγοντας μονοπάτια αξιοπρέπειας, αγκαλιάζοντας όλους όσους το έχουν ανάγκη.
Με πίστη σε αυτήν την αρχή, το Εδεσσαϊκό Θέατρο στηρίζει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες «Ορίζοντας» στην προσπάθεια που καταβάλλει για την κοινωνική ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση, αποδεικνύοντας πως η ευαισθησία και η αλληλεγγύη παραμένουν βασικά χαρακτηριστικά της Ελληνικής κοινωνίας . Η παράσταση της Τετάρτης 30 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας, είναι αφιερωμένη σε αυτά τα παιδιά. Δεν είναι φιλανθρωπία, είναι χρέος και καθήκον όλων όσων υποστηρίζουν πως προάγουν πολιτισμό» είναι το μήνυμα της Προέδρου του Εδεσσαϊκού Θεάτρου κας Οτουντζίδου Δέσποινας, η οποία εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο, καλεί το θεατρόφιλο κοινό να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.
Περισσότεροι από 40 άνθρωποι εργάστηκαν μπροστά και πίσω από τα φώτα της σκηνής. Ηθοποιοί και τεχνικοί, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, γι αυτή την παραγωγή, που σίγουρα θα καταπλήξει μικρούς και μεγάλους. Αξίζει να τους χειροκροτήσουμε!
θεατρικό εργαστήρι
Παράλληλα σας καλούμε να παρακολουθήσετε ανοιχτή πρόβα διαδραστικού θεάτρου από την Πειραματική ομάδα Εφήβων και το Θεατρικό Εργαστήρι στην οποία «εν δυνάμει» ηθοποιοί, με συντονίστρια τη Χρύσα Αλεξάκη, αυτοσχεδιάζουν επί τόπου.
Οι τεχνικές του Θεάτρου Επινόησης που διδάσκονται στο Θεατρικό Εργαστήρι, χρησιμοποιούνται και σε εκπαιδευτικά πλαίσια προκειμένου τα μέλη της ομάδας που συμμετέχουν, να έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν , καλλιεργώντας τη φαντασία, τη σωματική και την συναισθηματική έκφραση.
Sleeping…. Work in progress …ραντεβού στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας την Παρασκευή 1, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απρίλη 2016 στις 8 το βράδυ. Είσοδος ελεύθερη.