Παραδόθηκε στο Κέντρο Προσφύγων στα Διαβατά ο σχολικός εξοπλισμός ● Συνεχίζεται
η συγκέντρωση ειδών από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών

SONY DSC

Ένα διαφορετικό σχολείο, το σχολείο του Γκολάν, που ήδη λειτουργεί στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ανέλαβε να εφοδιάσει με θρανία και παιδικά καρεκλάκια ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.
Ο εξοπλισμός αυτός, που παραδόθηκε χτες με φορτηγό του δήμου στα Διαβατά, θα δώσει μορφή μιας… κανονικής σχολικής τάξης, έτσι όπως όλοι την έχουμε στο μυαλό μας από τα παιδικά μας χρόνια. Στα θρανία αυτά θα καθίσουν παιδιά που αναγκάστηκαν να δουν, αλλά και να ζήσουν, στην πιο τρυφερή τους ηλικία, σκληρές σκηνές που μόνο ένας πόλεμος μπορεί να «γεννήσει».
Περίπου 240 παιδιά, ηλικίας από 6 έως 12 χρονών, Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί, ξεχνούν τη φρίκη του πολέμου και τη δίψα για επιβίωση και αφήνονται για λίγη ξεγνοιασιά στις δραστηριότητες των εθελοντών παιδαγωγών και παιδοψυχολόγων.
SONY DSC
Εκστρατεία αλληλεγγύης
Για μια ακόμη φορά, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών μετέφερε υλικό στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά, στο πλαίσιο της εκστρατείας αλληλεγγύης που βρίσκεται σε εξέλιξη, με στόχο την κάλυψη των αναγκών όλων όσων έχουν ανάγκη βοήθειας.
SONY DSC
Ο εξοπλισμός αυτός παραδόθηκε χτες στα Διαβατά από αντιπροσωπεία των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Τάσο Τσακιρίδη.
SONY DSC
«Συντονισμένα και στοχευμένα, προσπαθούμε κάθε φορά να ‘‘απαντήσουμε’’ στις ανάγκες των προσφύγων, έτσι όπως αυτές καταγράφονται από τους υπεύθυνους λειτουργίας του Κέντρου Υποδοχής Προσφύγων. Στο πλαίσιο της βοήθειας αυτής, είχαμε υποσχεθεί στον υπεύθυνο Ιμπραχήμ Νιχάντ ότι θα εφοδιάσουμε το σχολείο που λειτουργεί εκεί, με εξοπλισμό σχολικής τάξης. Σήμερα ανταποκριθήκαμε στην υπόσχεση αυτή», δηλώνει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Τάσος Τσακιρίδης.