Εικόνα 030
Την πρώτη μέρα της παρουσίας του στην Πέλλα επισκέφτηκε το Δημαρχείο Σκύδρας, το κέντρο προσφύγων στα Γιαννιτσά, συναντήθηκε με την Νομαρχιακή Επιτροπή Πέλλας ΣΥΡΙΖΑ και παρευρέθη σε εκδήλωση στους Καταρράκτες που διοργάνωσε ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου.
Εικόνα 006
Τον συνόδευαν ο Γιάννης Σηφάκης και η Θεοδώρα Τζάκρη.
Εικόνα 003
Παρευρέθηκαν και παρενέβησαν στην συζήτηση στους Καταρράκτες ( πέραν των βουλευτών) ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Θεοδωρίδης και οι άλλοι δήμαρχοι της Πέλλας, η Κατερίνα Ιγνατιάδου, ο Γρηγόρης Στάμκος και ο Δημήτρης Μπίνος.
Εικόνα 013
Ακόμη παρευρέθηκαν και έθεσαν θέματα που τους απασχολούν πολλοί φορείς της Π.Ε. Πέλλας ( εμπορικό επιμελητήριο, εμπορικός σύλλογος, ΤΕΕ, σύλλογος εργαζομένων Περιφέρειας, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εκπρόσωποι προγραμμάτων ατόμων με ειδικές ανάγκες, ο συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Γάγκλιου και άλλοι).

Γιάννης Σηφάκης : Καμία αδικία σε βάρος της Πέλλας στον Αναπτυξιακό Νόμο – Όλοι οι παραμεθόριοι Νομοί στο σύνολο τους ( ασφαλώς και η Πέλλα) στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου
Εικόνα 007
Το δίκιο αίτημα των πολιτών της Πέλλας και όλων των παραμεθόριων περιοχών να εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες που είναι παραμεθόριες στο σύνολο τους στις ευεργετικές διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νόμου, αίτημα που υποστηρίχτηκε από όλους τους κυβερνητικούς βουλευτές των συγκεκριμένων Νομών, φαίνεται ότι αποδέχεται η κυβέρνηση.
Εικόνα 010
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Υπουργός Γιώργος Σταθάκης στην συζήτηση του αναπτυξιακού νόμου στην ολομέλεια την Τρίτη θα υποβάλει υπουργική τροπολογία για τη ένταξη του συνόλου των Παραμεθόριων Νομών στις εν λόγω διατάξεις.