Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας παρέστη σήμερα στις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζιτζικώστας παρακολούθησε το πρωί την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στην οποία χοροστάτησε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

Ακολούθως ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και στη συνέχεια παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνεχάρη όσους συμμετείχαν και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η 25η Μαρτίου είναι μια επέτειος με διπλό συμβολισμό: θρησκευτικό και εθνικό. Η Επανάσταση του 1821 σηματοδοτεί τον αγώνα του έθνους μας για ανεξαρτησία και ελευθερία. Αποδείξαμε εμείς οι Έλληνες ότι όταν είμαστε ενωμένοι, με συγκεκριμένο στόχο και σχέδιο, καταφέρνουμε πάντα αυτό που θέλουμε. Σήμερα, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, με τις εθνικές προκλήσεις και τη διεθνή ανασφάλεια, που βιώνουμε, οφείλουμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα και τις αρχές των προγόνων μας. Η ενότητα του ελληνικού λαού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουμε σ’ αυτές τις κρίσιμες συνθήκες να σταθούμε όρθιοι, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να δημιουργήσουμε μια ισχυρή, σύγχρονη Ελλάδα. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες».