Συναντήσεις Γιάννη Σηφάκη και ΣΕΑΣ με Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλη, Διεύθυνση Δενδρωδών καλλιεργειών και συμβούλους του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου

Την Τετάρτη 22.03.2017 πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη και του εκπροσώπου και τεχνικού συμβούλου του ΣΕΑΣ Γιάννη Στογιαννίδη με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βας. Κόκκαλη, συμβούλους του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Συζητήθηκαν το πρόβλημα με τα «στέκια» στα οπωροκηπευτικά και την μαύρη διακίνηση και η ανάγκη λήψης άμεσων αποφάσεων πριν την νέα περίοδο, η ανάγκη ποσόστωσης για την Πέλλα στο επισιτιστικό πρόγραμμα του 2017 με δωρεάν διάθεση προϊόντων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, η απόλυτη συμφωνία με την προσπάθεια του Υπουργείου για μειωμένη φορολογία των αγροτών που συμμετέχουν σε οργανώσεις, η αναμενόμενη υπουργική απόφαση για τον χρόνο πληρωμής από τους εμπόρους και η ανάγκη θέσπισης αυστηρών διατάξεων αν καταστρατηγείται αυτός ο χρόνος, τα εργόσημα των Αλβανών εποχιακών εργατών γης καθώς και προβλήματα με επιχειρησιακά προγράμματα ομάδων παραγωγών της Πέλλας. Του Α.Φ.Ο.Σ. Αλμωπίας, της ΟΠ Πέλλας και της ΟΠ Αρχαγγέλου «Το Πάϊκο».
Συζητήθηκε ακόμη με παρουσία εκπροσώπων των ενδιαφερόμενων πρόβλημα των αποζημιώσεων των ενοικιαστών αγροτεμαχίων από τα οποία διέρχεται ο αγωγός ΤΑΠ.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε στην συγκρότηση επιτροπής από τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών και Ανάπτυξης ( Διεύθυνση Εμπορίου) και βουλευτές για να εξεταστεί το θέμα με τα «στέκια» καθώς και η μαύρη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων.
Ακόμη δεσμεύτηκε να εξετάσει τα προβλήματα με τα επιχειρησιακά προγράμματα των ΟΠ της Πέλλας.
Θεώρησε λογικό τον καθορισμό ποσόστωσης για την Πέλλα στο επισιτιστικό πρόγραμμα αντί του Εμπάργκο.
Ο Υπουργός και ο βουλευτής επιβεβαίωσαν ξανά την συνεχή τους συνεργασία για την επίλυση προβλημάτων των αγροτών.