Το όνομα του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια αναγραφόταν στη θέση του αποστολέα, στον παγιδευμένο φάκελο ο οποίος εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Τόσκας σημείωσε ότι οι γαλλικές αρχές ενημέρωσαν την Αθήνα ότι το δέμα εστάλη από την Ελλάδα.

Είπε επίσης ότι ήταν μικρή η ποσότητα της πυρίτιδας που χρησιμοποιήθηκε, ενώ πρόσθεσε ότι η διοικητική υπάλληλος του ΔΝΤ, η οποία άνοιξε τον φάκελο, τραυματίστηκε ελαφρά.

Παραλήπτης του δέματος φέρεται να ήταν ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Τζέφρι Φρανκς.

Ο κ. Τόσκας ανέφερε πως ενημέρωσε για αυτήν την εξέλιξη τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ.

Αναφερόμενος στο πακέτο που έφτασε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη, με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε ότι ερευνάται πώς πέρασε το δέμα από τα σημεία ελέγχου, σημειώνοντας πως είναι νωρίς για συμπεράσματα.

Επεσήμανε δε ότι «μπορεί κάτι να μην πήγε καλά και με τον χειρισμό των υπαλλήλων στα μηχανήματα ελέγχου».

Σε τηλεγράφημά του, το Γαλλικό Πρακτορείο -επικαλούμενο την Ελληνική Αστυνομία- αναφέρει ότι Έλληνες αναρχικοί είναι πιθανό να βρίσκονται πίσω από την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, στον χώρο της έκρηξης βρέθηκαν κομμάτια από ελληνικά γραμματόσημα.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το δεύτερο κρούσμα αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού από την Ελλάδα αναδεικνύει το πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας, καθώς και μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τη χώρα.

Επιβάλλεται, να αποδωθούν ευθύνες για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε άλλη πιθανή τρομοκρατική πράξη.

Σε όσους εμπνεύστηκαν να βάλουν ως αποστολείς στα δυο πακέτα – βόμβες τα ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τους λέμε:

Η επιχείρηση στοχοποίησης της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της θα αποτύχει παταγωδώς, γιατί σύσσωμος ο ελληνικός λαός καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες».