Στο πλαίσιο της διαρκώς αναβαθμιζόμενης και κατά το δυνατόν πληρέστερης παροχής υπηρεσιών προς την Τρίτη Ηλικία, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών αναζητά και ενθαρρύνει κάθε πρωτοβουλία προς την κατεύθυνση αυτή. Έτσι, το επόμενο διάστημα τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Νεάπολης-Συκεών θα γνωρίσουν τα οφέλη της επικοινωνίας μέσω της ανάγνωσης με την πραγματοποίηση της δράσης της εθελοντικής ομάδας φωναχτών λογοτεχνικών αναγνώσεων «Διάβασέ μου!».

Η ομάδα «Διάβασέ μου!» είναι ένα σώμα εθελοντών που πραγματοποιεί φωναχτές αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων σε ομάδες που δηλώνουν ενδιαφέρον για αυτόν τον σκοπό σε διάφορους οργανισμούς, όπως ΚΑΠΗ, γηροκομεία, ψυχιατρεία και κλινικές. Ο στόχος είναι μέσα από ένα λογοτεχνικό κείμενο οι συμμετέχοντες να ανοιχτούν, να συζητήσουν, να επικοινωνήσουν. Η δράση υλοποιείται μετά από πρόταση της τοπικής συμβούλου Νεάπολης κ. Ιωάννας Ζαφειρίου και πρόσκλησή της προς την ομάδα.
Όπως αναφέρει η υπεύθυνη της ομάδας, κ. Μαρία Ψωμά-Πετρίδου, «τα άτομα που διαβάζουν αποκτούν καλύτερη κατανόηση των πραγματικών προβλημάτων, μπορούν και τα αντιμετωπίζουν πιο ψύχραιμα και ρεαλιστικά, αποκτούν κριτική σκέψη και μεγαλύτερη αισιοδοξία. Κοιμούνται καλύτερα, επικοινωνούν περισσότερο με τους γύρω τους. Η εμπειρία μας μάς δίνει εξαιρετικά ενθαρρυντικά δείγματα. Τα μέλη των ομάδων έρχονται με ενθουσιασμό, περιμένουν με χαρά την ημέρα των αναγνώσεων και δηλώνουν πως δεν θέλουν να το χάνουν με τίποτε».
Οι συναντήσεις της ομάδας με τα μέλη των ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ είναι εβδομαδιαίες, με τις εθελόντριες να εκπαιδεύονται από σκηνοθέτη-ηθοποιό αλλά και ψυχολόγους. Η δράση, η οποία ήδη ξεκίνησε στο ΚΗΦΗ Συκεών και έγινε δεκτή με θετικά σχόλια, συνεχίζεται μεθαύριο, Πέμπτη 6 Απριλίου 2017, στο 1ο ΚΑΠΗ Νεάπολης, ενώ αναμένεται να επεκταθεί το προσεχές διάστημα και σε άλλα ΚΑΠΗ του δήμου. Τα κείμενα που διαβάζονται είναι Ελλήνων και ξένων συγγραφέων και επιλέγονται από άτομα μέσα από την ομάδα κατά την κατάρτιση του εβδομαδιαίου προγράμματος.