Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση επαγγελματικού Προσανατολισμού που διοργανώθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου στην «Οικία Τσάμη», υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας.
Στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωση ο κ. Νίκος Δημάκας επιχειρηματίας, σύμβουλος επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Γερμανία και συντοπίτης μας, εστίασε στη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών και των νέων μας.


Ο Επαγγελματικός Προσανατολισμός είναι μια διαδικασία που έχει ως στόχο να βοηθήσει το άτομο να συνειδητοποιήσει τις κλίσεις του, τις δεξιότητες του, τα ταλέντα του, τα ενδιαφέροντά του και να βάλει τα θεμέλια ανάπτυξης δεξιοτήτων διαχείρισης της σταδιοδρομίας του, γεγονός πολύ σημαντικό σε μια περίοδο επαγγελματικής αστάθειας. Είναι απαραίτητο οι μαθητές, προτού επιλέξουν τον κατάλληλο τύπο σχολείου και σπουδών, να έχουν ενημερωθεί από επαγγελματίες και να έχουν επισκεφθεί διάφορους εργασιακούς χώρους, έτσι ώστε να γνωρίσουν από κοντά τις δεξιότητες που απαιτούνται και τις συνθήκες εργασίας.

Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένοι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, επιχειρηματίες, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι από τον ΟΑΕΔ, το Τεχνικό Επιμελητήριο. Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού εκπροσωπήθηκε από την κ. Αθηνά Τεστέμπαση, η οποία μίλησε για το θεσμικό πλαίσιο του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στην Εκπαίδευση. Τονίστηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα για συνεργασία οικογένειας, σχολείου όλων των φορέων και εθελοντών για να βοηθήσουν στον καλύτερο επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων μας.