Στην Άνω Εστία άρχισαν εργασίες καθαρισμού όπου όλα αυτά τα χρόνια οι Λαμαρίνες που υπάρχουν δυσκολεύουν την υπέροχη θέα και αποτελεί άσχημη εικόνα για τους τουρίστες που έρχονται να δουν τους καταρράκτες στην πόλη μας.

Το Εργοστάσιο ΕΣΤΙΑ Α.Ε ήταν μια πρότυπη βιομηχανική μονάδα παραγωγής βάμβακος και σπάγκων με έδρα την Έδεσσα και από τα σημαντικότερα εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας της Ελλάδας. Η τότε βιομηχανική επιχείριση χωριζόταν σε δυο μονάδες παραγωγής. Η πρώτη (Κάτω Εστία) βρισκόταν στον κάμπο της Έδεσσας (“Λόγγος”) σε απόσταση 800 μ. περίπου από το πάρκο των καταρρακτών, και η δεύτερη και μεγαλύτερη (Άνω Εστία) δίπλα στο πάρκο των Καταρρακτών. Ιδρύθηκε από την εταιρεία “Ένωσις Βιομηχανικών Επιχειρήσεων ΕΣΤΙΑ Α.Ε.”

Από τον Ιούνιο του 2008, τουριστική περίοδος για τους Εδεσσαίους, έχει φραχτεί με λαμαρίνες ο χώρος όπου πάρκαραν αυτοκίνητα μπροστά από το κέντρο των Καταρρακτών, λόγω ανακατασκευής του παλιού εργοστασίου “Άνω Εστία”.

Ελπίζουμε το γρηγορότερο δυνατόν να εντατικοποιηθούν αυτές οι εργασίες και να ανοίξει ο χώρος για να υπάρχει πρόσβαση και από τους συμπολίτες μας αλλά και για τους τουρίστες!