Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις εξαγωγές των νωπών αγροτικών προϊόντων (ροδάκινα, βερίκοκα κ.λπ.) στις αγορές του εξωτερικού, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι ποιοτικοί & φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές υπάλληλοι των ΔΑΟΚ δεν εργάζονται εκτός του ωραρίου τους και τα Σαββατοκύριακα αξιώνοντας ανταποδοτικά τέλη παρελθόντων ετών και της τρέχουσας περιόδου.

Η κ. Τζάκρη ζήτησε από τον κ. Αποστόλου να επιλυθεί το ζήτημα άμεσα ώστε να καταβληθούν ανταποδοτικά στους ποιοτικούς & φυτοϋγειονομικούς ελεγκτές τα τέλη που ούτως ή άλλως πληρώνονται από τους εξαγωγείς και δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό για την εργασία τους εκτός ωραρίου και τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εξαγωγές των αγροτικών προϊόντων από την περιοχή, τονίζοντας ότι μια τέτοια ρύθμιση θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της αγοράς σε μια δύσκολη χρονιά.
Η κ. Τζάκρη επισήμανε στον κ. Αποστόλου ότι μια πρόσθετη επιβράδυνση των εξαγωγών εξ αυτού του λόγου θα αποτελέσει ένα ακόμη «χτύπημα» στους παραγωγούς της περιοχής που φέτος αντιμετωπίζουν προβλήματα στην διάθεση των προϊόντων τους στην αγορά.
Ο κ. Αποστόλου δεσμεύτηκε να επιλύσει το ζήτημα εισάγοντας σχετική ρύθμιση σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που θα κατατεθεί άμεσα στην Βουλή.