Τι να πρωτοπεί κανείς για τον Ψηλό Βράχο; Είναι όντως το τελευταίο σκαλοπάτι που πατάει ο Θεός για να ανέβει στον ουρανό βλέποντας δίπλα από αυτόν το πάρκο των ερωτευμένων…

Το 1944 από τους Γερμανούς Ναζί κάηκε η παραδοσιακή συνοικία Βαροσίου από την αρχή μέχρι και τον Ψηλό Βράχο όπου ήταν και η ακρόπολη της Έδεσσας! Δύο δεκαετίες έπειτα έγιναν έργα ανάπλασης και ο χώρος έχει πάρει την τωρινή μορφή!

Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτόν τον Βράχο που είναι εξαιρετικά επιβλητικός με κεντημένη πάνω του τη φύση υπάρχει μια ένδοξη ιστορία για την πρώτη πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την Έδεσσα, με την απίστευτη θέα όπου πάνω του έχουν γεννηθεί πολλοί έρωτες στο παρελθόν και τώρα που μιλάμε συνεχίζονται…

Ένα από τα πιο διάσημα στέκια στην Έδεσσα λοιπόν όπου αξίζει να επισκεφτείς είναι και ο Ψηλός Βράχος.

Το μεσημεράκι είναι ιδανικά να κάτσετε στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και να απολαύσετε γρανίτα από λεμόνι, σοκολάτα ή φράουλα και μάλιστα μην λησμονήσετε να κάτσετε στις δύο αναπαυτικές αιώρες για μεμονωμένη χαλάρωση!

Πολλοί είναι οι επισκέπτες από άλλες πόλεις όπου επισκέπτονται τον καταρράκτη Κάρανο αλλά περπατάνε όλη την παραδοσιακή συνοικία Βαροσίου μέχρι να φτάσουν στον περίοπτο Ψηλό Βράχο μόνο και μόνο για να αγναντέψουν τον καταπράσινο κάμπο του Λόγγου όπου με καθαρό ουρανό και κιάλια το μάτι φτάνει ως τους πρόποδες της Θεσσαλονίκης, ξεδιψώντας με κρύο τσάι πράσινο, ροδάκινο ή λεμόνι από το μεγάλο της Εδέσσης μπαλκόνι!

Η πίτσα ήταν και θα είναι πάντα η πρώτη επιλογή της παρέας, αφού δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να τη μοιράζεσαι με φίλους πίνοντας μια κρύα μπύρα συζητώντας και ατενίζοντας το μέλλον από ψηλά! Στο μενού με τις πίτσες θα βρεις τη διάσημη πίτσα «Ψηλός Βράχος» καθώς και τη «special» όπου αποτελεί και τη σπεσιαλιτέ. Για τους περισσότερο ψαγμένους στο μενού θα βρείτε και την πικάντικη πίτσα «Mexikana»! Για τους λάτρεις των Bergers και club sandwich ο Νίκος, ο καταπληκτικός σεφ του καταστήματος, επιμελείται με ευλάβεια τόσο τα λαχταριστά και ζουμερά bergers όσο και τα club όπου θα γλύφετε τα δάχτυλά σας και το λέω αυτό διότι τα δοκίμασα ο ίδιος! Μάλιστα κάθε ημέρα υπάρχει και μια προσφορά του καταστήματος όπου με μια απλή ματιά στη διεύθυνση του facebook θα μπορείτε να δείτε τις επιλογές που υπάρχουν

https://www.facebook.com/psilosvraxos?fref=ts

Για τις μεγαλύτερες ηλικίες το κατάστημα αποτελεί πόλο έλξης για τους μερακλήδες και τους γνώστες του ποιοτικού τσίπουρου τοπικής παραγωγής, γράπας αλλά και ούζου που ταιριάζει με το καλοκαίρι και δίνει την ευκαιρία για ένα εύκολο κάλεσμα φίλων, που δεν έχει να κάνει με κανονικό φαγοπότι, αλλά με ένα τσιμπολόγημα μεζέδων. Η ευκολία είναι ότι αρκετά εδέσματα που συνοδεύουν ιδανικά το τσίπουρο, τη γράπα ή το ούζο γι’ αυτά υπάρχουν διάφορα τυριά, ελίτσες, ψαράκια, αλλαντικά και με δυο τρία δικά τους πιάτα και σαλατικά συμπληρώνουν το εδεσματολόγιο.

Το βράδυ όπου έβγαζα φωτογραφίες για το αφιέρωμα στο κατάστημα είχε πανσέληνο όπου την έβλεπα χαρακτηριστικά να γυρνάει από τη μία από κάτω προς τα πάνω και από την άλλη πλευρά να περιστρέφεται η γη σε ένα ειδυλλιακό τοπίο που όμοιό του δύσκολα στον κόσμο να απολαύσεις ιδίως αν υπάρχουν και σύννεφα θαρρείς πως βρίσκεσαι στη ζώνη του λυκόφωτος!

Ο Χρήστος Μαυρίδης, άξιος συνεχιστής της παράδοσης, είναι ο νυν ιδιοκτήτης και συμβάλει τα μέγιστα στην πόλη μας για την πρόληψη της ανεργίας προσλαμβάνοντας πολλούς νέους στην επιχείρησή του!

Το προσωπικό αποτελείται από έμπειρους ευγενικούς και όμορφα ψυχικά νέους όπως είναι ο Νίκος, η Μιμή, η Αναστασία, η Ασπασία, η Τρυφωνία, η Χρυσάνθη, η Βούλα, ο Ηλίας, ο Τάσος και ο αξεπέραστος Πάκης όπου πέραν από χρυσός μπάρμαν έχει και τη μουσική επιμέλεια! Τα βράδια λοιπόν μην μπαίνετε από την κεντρική είσοδο στον Ψηλό Βράχο αλλά ανοίγει μια μικρή θύρα έναντι της Πολιτιστικής Αίθουσας της Ιεράς Μητρόπολης Έδεσσας και εντός θα αντικρύσεις έναν επίγειο από «Ψηλά» παράδεισο. Είναι η λεγόμενη καλντέρα της Έδεσσας όπως βλέπουμε στο γνωστό νησί της Σαντορίνης με καταπληκτική θέα και χτυπώντας σε Ευρωπαϊκός αέρας!

Και που είστε; Θα αφήναμε έτσι το ωραίο φύλο; Όχι δα!

Κάθε Παρασκευή ladies nights, Ιούλιο και Αύγουστο, για κάθε ποτό που θα πίνει το κορίτσι σας ένα ακόμη δώρο από το κατάστημα!