Το φάρμακο για τη ζέστη και τη θερινή ραστώνη φαίνεται πως έχουν βρει στα Θεατρικά Εργαστήρια «Μελίνα Μερκούρη»…

Όσοι περίμεναν ότι μετά το πέρας του προγράμματος παραστάσεων σε Νεάπολη και Συκιές θα ξεκινούσαν οι καλοκαιρινές διακοπές για τους καλλιτέχνες, αυτοί διαψεύδονται…
Η Πειραματική Σκηνή των εργαστηρίων του δήμου Νεάπολης-Συκεών αρχίζει τις περιοδείες με το έργο «Ανθισμένες Μανόλιες». Η αρχή γίνεται την ερχόμενη Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017, ανεβάζοντας το έργο στο ανοιχτό θέατρο «Κρύας Βρύσης» στην Πολίχνη, στις 9:30μ.μ.
Το βιβλίο του Ρόμπερτ Χάρλινγκ, που έτυχε θεατρικής και κινηματογραφικής διασκευής αποτελεί μια ιδιαίτερη επιλογή και προσφέρεται για μια καλοκαιρινή βραδιά καθώς διαπνέεται από πανέξυπνο χιούμορ και θίγει το θέμα της ανθρωπιάς που όλο και περισσότερο σπανίζει στις μέρες μας. Η Πειραματική Σκηνή των Θεατρικών Εργαστηρίων έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της, όπως και οι άλλες Σκηνές «Μελίνα Μερκούρη», σε προηγούμενες παραστάσεις. Κάπως έτσι ανέλαβε να ανεβάσει έργο και «εκτός έδρας» και αναμένεται να προσφέρει μια δυνατή θεατρική εμπειρία.
Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε ένα κομμωτήριο μιας μικρής πόλης. Οι γυναίκες που πηγαίνουν εκεί, συζητούν ελεύθερα και αναπτύσσουν έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας. Οι κωμικές καταστάσεις μπλέκονται με δραματικές εξάρσεις, η τρυφερότητα επικαλύπτει τον πόνο και στο τέλος όλες έχουν κερδίσει τη φιλία και τη συμπαράσταση των άλλων. Καταφέρνουν να νικήσουν την μοναξιά και να ανθίσουν.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Σταμάτης Στάμογλου (σκηνοθεσία), Μαγδαληνή Σίγα (σκηνικά-κοστούμια), Αναστασία Γύλλου (βοηθός σκηνογράφου), Ιωάννα Μαρίνη (βοηθός σκηνοθέτη), Παναγιώτης Διμπιτούζης (επιμέλεια μουσικής-ήχων), Τέση Δροσοπούλου (αφίσα).