Brexit: έλλειψη «ικανοποιητικής προόδου» στους όρους του διαζυγίου

Οι ευρωβουλευτές θα υιοθετήσουν την Τρίτη ψήφισμα ενόψει της συνόδου κορυφής των 27 στις 20 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, κατά τη διάρκεια της οποίας οι κυβερνητικοί ηγέτες θα αξιολογήσουν την έως τώρα πρόοδο των διαπραγματεύσεων για το Brexit.

Σύσταση Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την καλύτερη προστασία των χρημάτων των φορολογουμένων

Οι ευρωβουλευτές θα δώσουν το πράσινο φως στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας η οποία θα διερευνά και θα διώκει την απάτη κατά της ΕΕ και την κατάχρηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων με στόχο την καλύτερη προστασία των χρημάτων των φορολογουμένων.

Πρόληψη των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο

Η αύξηση των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο και η ανεπάρκεια των μέτρων πρόληψης των επιθέσεων και των φαινομένων σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο απαιτούν τη λήψη αυστηρότερων μέτρων. Εισηγήτρια της σχετικής έκθεσης είναι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής, Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη (ΕΛΚ).

Συζήτηση για τις ακυρώσεις πτήσεων της Ryanair

Καθώς η Ryanair ακυρώνει όλο και περισσότερες πτήσεις, δημιουργώντας προβλήματα στα σχέδια χιλιάδων ταξιδιωτών, οι ευρωβουλευτές θα θέσουν ερωτήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πώς μπορούν να προστατευθούν τα δικαιώματα των επιβατών σε τέτοιες περιπτώσεις. Η συζήτηση θα γίνει την Τρίτη.

Αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ασφάλεια των επιβατηγών πλοίων

Το ΕΚ αναμένεται να υπερψηφίσει την Τετάρτη τον εκσυγχρονισμό των κανόνων ασφαλείας της ΕΕ για τα επιβατηγά πλοία.

Τα καίρια ζητήματα της συνόδου κορυφής του Οκτωβρίου

Η σύνοδος κορυφής στις 19-20 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες θα εστιαστεί στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, το μεταναστευτικό, την κοινή πολιτική ασύλου της ΕΕ, την πολιτική άμυνας και τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας. Οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν το πρωί της Τετάρτης όλα αυτά τα ζητήματα με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, και εκπροσώπους της εσθονικής προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Καλύτερες συνθήκες στις ευρωπαϊκές φυλακές ζητάει το ΕΚ

Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να βελτιώσουν τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές τους και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του υπερπληθυσμού για να προστατεύσουν την υγεία των κρατουμένων, να βοηθήσουν την αποκατάστασή τους και να αποτρέψουν τον κίνδυνο ριζοσπαστικοποίησής τους.