Συλλήψεις για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν χθες (6-10-2017) το βράδυ σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας, τρεις υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 42, 36 και 31 (γυναίκα) ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο αυτοκίνητου που οδηγούσε ο 36χρονος, διαπιστώθηκε να μεταφέρει έναντι χρηματικής αμοιβής τους δύο ομοεθνείς του, που νωρίτερα είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, με σκοπό τη διευκόλυνση της εισόδου τους. Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του 36χρονου.
Σύλληψη για κλοπή Συνελήφθη χθες (6-10-2017) το πρωί σε περιοχή των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σερρών, μία 36χρονη ημεδαπή, διότι νωρίτερα μπήκε σε κατάστημα τροφίμων προσποιούμενη την πελάτισσα και αφαίρεσε προϊόντα. Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών.
Σύλληψη για ναρκωτικά Συνελήφθη σήμερα (7-10-2017) τα ξημερώματα σε περιοχή της Χαλκιδικής, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε να κατέχει ποσότητα κάνναβης βάρους 22,6 γραμμαρίων και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μουδανιών.
Συλλήψεις για παράβαση του τελωνειακού κώδικα • Συνελήφθησαν χθες (6-10-2017) το απόγευμα στον Προμαχώνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 7 υπήκοοι Βουλγαρίας (3 άνδρες και 4 γυναίκες), καθώς σε αστυνομικό έλεγχο του οχήματος που επέβαιναν, βρέθηκαν 314 πακέτα τσιγάρων, που είχαν εισάγει από κοινού, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν όπως και το παραπάνω όχημα.
(Η υπόθεση συνοδεύεται από φωτογραφία)
• Συνελήφθησαν χθες (6-10-2017) στην ευρύτερη περιοχή του Προμαχώνα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων, αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα, 2 άτομα για κατά περίπτωση παράβαση του τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας περί όπλων και περί βεγγαλικών. Ειδικότερα συνελήφθησαν:
 Ένας 31χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, καθώς σε όχημα που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser) και 29 κροτίδες.
 Ένας 53χρονος ημεδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να έχει εισάγει και να μεταφέρει σε όχημα, 88 λίτρα βενζίνης σε δοχεία, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, τα οποία κατασχέθηκαν.
Τα λαθραία καύσιμα θα σταλούν στο αρμόδιο Τελωνείο. Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα οχήματα των συλληφθέντων. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Προμαχώνα.