Ο Γιάννης Σηφάκης στην 2η πανελλαδική συνάντηση Προυσαλιωτών στην Πολυκάρπη και στις εκδηλώσεις του συλλόγου Γαρεφείου «Κώστας Γαρέφης» για το κόκκινο Καρατζοβίτικο πιπέρι
Ακόμη στις εκδηλώσεις απελευθέρωσης Έδεσσας, Σκύδρας και Γιαννιτσών
Στην 2η πανελλαδική συνάντηση Προυσαλιωτών συναντήθηκε, εκτός των άλλων, και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσας κ. Ελπιδοφόρο ο οποίος είναι πολύ ψηλά στην ιεραρχία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Εξήρε την πολύ καλή εκδήλωση του Φιλοπρόοδου συλλόγου «Αριστοτέλης» Πολυκάρπης και συνεχάρη τους διοργανωτές ΔΗΚΕΑ, Σύλλογο Αριστοτέλη και πατέρα Κ. Χοροζάνη.


Στην εκδήλωση στο Γαρέφι επισήμανε την μεγάλη σημασία επαναφοράς του παραδοσιακού προϊόντος της Καρατζόβας που καλλιεργείται τα τελευταία χρόνια στο Γαρέφι, του κόκκινου πιπεριού και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση του στην προσπάθεια για καθιέρωση του ως προϊόντος με Γεωγραφική ένδειξη και ίδρυση οργάνωσης παραγωγών για την βελτίωση της καλλιέργειας αλλά και της εμπορίας του.

Στις απελευθερώσεις των πόλεων της Πέλλας επισήμανε την πραγματικότητα της χώρας ως παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας στην ευρύτερη «ταραγμένη» περιοχή, την ενίσχυση της γεωστρατηγικής της θέσης με την ανεξάρτητη πολυδιάσταση εξωτερική πολιτική αυτής της κυβέρνησης και την ανάγκη ενίσχυσης και της οικονομικής της ανεξαρτησίας με την οριστική και καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και την σκληρή επιτροπεία που οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε για να συμβεί ως το τέλος του επόμενου καλοκαιριού.