Εξιχνιάστηκαν συνολικά 14 περιπτώσεις κλοπής και 6 απόπειρες κλοπής

Αφαιρούσαν χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές η αξία των οποίων ξεπερνά τις 2.000 ευρώ
Για πλήθος κλοπών – διαρρήξεων σε καταστήματα και οχήματα συνελήφθησαν χθες (10 Νοεμβρίου 2017) το πρωί στις Σέρρες, 3 ημεδαποί ηλικίας 22, 19 και 18 ετών, μετά από συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και σύσταση συμμορίας, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας συνεργός τους ηλικίας 20 ετών, υπήκοος Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι τα παραπάνω άτομα εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, διέπρατταν συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα και οχήματα, δρώντας κυρίως τις βραδινές και μεταμεσονύχτιες ώρες, αφαιρώντας χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Πιο αναλυτικά, οι 3 ημεδαποί διαπιστώθηκε ότι το βράδυ της 9 προς 10 Νοεμβρίου 2017 διέρρηξαν 3 καταστήματα στην πόλη των Σερρών αφαιρώντας χρηματικά ποσά, ενώ προσπάθησαν να διαρρήξουν άλλα 2 καταστήματα.
Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο διέπραξαν ακόμα:
• 8 κλοπές -διαρρήξεις και 3 απόπειρες σε καταστήματα και
• 1 κλοπή – διάρρηξη και 1 απόπειρα σε οχήματα.
Επίσης αφαίρεσαν και 2 οχήματα από την πόλη των Σερρών, τα οποία εντοπίστηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 22χρονου ημεδαπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, οποίος είχε κλαπεί από κατάστημα και αποδόθηκε,
• ένα κυνηγετικό μαχαίρι και
• μία σιδερένια ράβδο (γκλομπ).
Η συνολική τους λεία ξεπερνά τις 2.000 ευρώ, ενώ προκάλεσαν φθορές που ξεπερνούν τις 2.500 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για τα διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.