Ανεβαίνοντας το βράδυ στο χωριό Σωτήρας να βγάλω μια φωτογραφία την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής άκουσα πιο πάνω ένα κλαρίνο και φωνές διασκέδασης.

Δεν έχασα την ευκαιρία και κατευθύνθηκα στο σημείο του όμορφου ακούσματος. Βλέπω ένα απλό και καλαίσθητο καφεζυθεστιατόριον παραδοσιακό με μια υπέροχη αυλή να ψήνουν νέοι από το χωριό κρεατικά. Μόλις είχε ανοίξει και άδραξα την ευκαιρία να γνωρίσω τους ιδιοκτήτες Δημήτρη και Μορφούλα Τσόπα, δύο φιλόξενοι άνθρωποι με ανοιχτή καρδιά.


Πρώτη ημέρα και το διασκέδαζαν δεόντως με τη μπάντα του Γιάννη Τζαβέλλα με το ξακουστό κλαρίνο. Το καφεζυθεστιατόριον σέρβιρε εκείνη την ώρα τα τσιμπήματα με το τσίπουρο, τις μπύρες και τις πατάτες τηγανιτές σε ένα όμορφο και προσεγμένο περιβάλλον.

Ο Δημήτρης Τσόπας μάλιστα μας κάλεσε την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου σε μια Χειμωνιάτικη βραδιά να το κάψουμε και να διασκεδάσουμε με την ψυχή μας και συνεχίζοντας τη συζήτησή μας κατάλαβα ότι η δημιουργία του καφενείου Casablanca θα αποτελέσει χώρο συνεύρεσης, ανοιχτού σε κάθε νέο καλλιτεχνικό εγχείρημα, φιλοξενώντας εκδηλώσεις, μουσικές βραδιές και φυσικά διαλεχτούς μεζέδες με τσίπουρο, κρασί ή μπύρα.

Καταπληκτικό διαχρονικό μαγαζί με υπέροχη κουζίνα, σε ένα παλιό κτίριο με άψογο όμως σέρβις και πολύ καλές τιμές. Το Edessanews.gr εύχεται Καλές Δουλειές στο νέο εγχείρημα των δύο νέων αυτών ανθρώπων με Υγεία και νέα όνειρα στον ερχομό του νέου έτους!